90 millioner kroner skal brukes til å utbedre flaskehalser på riksveinettet, og 10 millioner kroner er satt av til å beregne tåleevnen for tyngre transporter på fylkesveinettet, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding. De tilsammen 100 millionene er en del av regjeringens tiltakspakke for skogsektoren, som ble presentert den 29. april. Utbedringen av riksveinettet er spesielt innrettet for kjøretøy på opptil 24 meter lengde og 60 tonn totalvekt, som er foreslått som ny tillatt makslengde og -vekt for tømmertransporter.

I tillegg til de 100 millionene, foreslås det i revidert nasjonalbudsjett 5 millioner kroner ekstra til prosjektet E6 Sørkjosfjellet i Troms. Med den ekstra bevilgningen vil det her bli brukt til sammen 20 millioner for å utbedre en strekning som er en flaskehals for tungtrafikken.

De siste 24 millioner kronene er en ren budsjettteknisk justering, og går til nedbetaling av OPS-prosjekter. Den aktuelle nedbetalinga gjelder tre riksveiprosjekter som ble bygget etter OPS-modell, og som ble åpnet i perioden 2005–2009.