Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, sto for den offisielle snorklippingen på Statoils nye døgnhvileplass på Minnesund. Fra NLF stilte forbundsleder Per Madsen og adm. direktør Geir A. Mo. Begge to sørget for standsmessig ankomst; de kjørte hver sin lastebil og hadde med seg Hoksrud, Statoils adm. direktør i Fuel & Retail Norge AS, Thomas Støkken, samt konserndirektør i Statoil Fuel & Retail AS Jacob Schram som passasjerer. Mange var møtt opp og stemningen var god.

 
Forbundsleder Per Madsen talte under åpningen. Foto: NLF/Tore Bendiksen

Det er ekstra gledelig for NLF at denne døgnhvileplassen endelig er realisert. NLF har i lang tid jobbet for trygge og anstendige hvileplasser for sine medlemmer. Truckers Club på Minnesund er et godt eksempel på at samarbeid mellom næringsliv og organisasjoner gir resultater. I et slik samarbeid med store fordeler for langtransportsjåfører, er det også naturlig at investeringen må gi noe tilbake til Statoil. Av den grunn er det en kostnad for å bruke plassen. Med tanke på det man får tilgang til, er det en god pris for mer komfort. Kortere pauseparkering på stedet er gratis.

 
Mange møtte opp til åpningen, og fikk en omvisning inne på stasjonen. Der tilbys et bredt utvalg av matretter til rabatterte priser for medlemmer av Truckers Club. Medlemmer av NLF får ytterligere rabatt. Foto: NLF/Tore Bendiksen

Det som blir viktig fremover er at NLFs medlemmer benytter tilbudet. Konseptet testes i første omgang ut på Minnesund og på Statoilstasjonen ved Mantorp i Sverige. Blir dette en suksess, vil Statoil satse ytterligere på døgnhvileplasser langs hovedfartsårene.
– Det er veldig gledelig at denne døgnhvileplassen nå er på plass. NLF har jobbet tett med Statoil på dette prosjektet, og nå ser vi resultater. Sikkerhet for sjåfører og kjøretøy er avgjørende for fremtidig norsk transportnæring, og vi trenger flere gode tilbud a la Truckers Club. Vi håper også at statssekretær Hoksrud tar med seg dagens inntrykk tilbake til regjeringskorridorene og sørger for fortgang i utbyggingen av offentlige døgnhvileplasser, sier adm. direktør Geir A. Mo.  

Geir A. Mo (t.v.), Jacob Schram og Bård Hoksrud tar en prat inne i Truckers Lounge, som er et avgrenset hvileområde inne på stasjonen kun for yrkessjåfører.
Foto: NLF/Kari Brun Ågotnes

Statoil Truckers Club, Minnesund:
 Uthvilte sjåfører krever tilrettelegging, ikke minst sikkerhetsmessig. Døgnhvileplassen Statoil Truckers Club på Minnesund er et godt tilbud til yrkessjåfører. Her kan de hvile i ro og fred og kjøretøyet står trygt inne på et parkeringsområde med bom. I tillegg er en rekke andre tjenester tilgjengelig, som blant annet felles hvilerom, skikkelige dusj- og toalettfasiliteter, TV-rom, vaskerom, samt god og sunn mat. Parkeringsarealet har plass til 26 kjøretøy. Det er 24 timers kameraovervåkning, bom og belysning. Dersom Truckers Club blir en suksess på Minnesund vil Statoil etablere flere lignende tilbud.