Bransjen har et fremtidig behov for sjåfører og NLF tok kontakt med NAV for et mulig rekrutteringssamarbeid.

120 arbeidssøkere i målgruppen ble invitert, 70 møtte opp og 49 ønsket intervju.
Av disse er 30 aktuelle kandidater plukket ut til et treukers forkurs.

Enormt behov
– Det er positivt å se at så mange møter opp og viser sin interesse. Fremover er det et stort behov for nye sjåfører i transportbransjen, og med så mange interesserte har vi et godt utgangspunkt for å finne de rette kandidatene, sier NLFs regionsjef for Agderfylkene og Rogaland, Reidar Retterholt.

I et unikt samarbeid mellom NAV Aust-Agder og Norges Lastebileier-forbund (NLF) jakter bransjen nå sammen etter de gode sjåførene.

70 INTERESSERTE: Transportbransjen virkelighetsorienterer arbeidssøkere som ønsker å arbeide som sjåfør. Foto: Kristine Senum 70 INTERESSERTE: Transportbransjen virkelighetsorienterer arbeidssøkere som ønsker å arbeide som sjåfør. Foto: Kristine Senum

En kjempesjanse
En av de fremmøtte var Helge Berg Olsen (33). Han var en av de som ønsket å gå videre for å bli intervjuet etter å ha fått informasjon om bransjens virkelighet bak rattet.

– Dette gir meg en kjempesjanse til å få meg jobb. Nå blir jeg presset til å prestere på kort tid. Jeg fikk sagt mye om meg selv og min kompetanse på kort tid, forteller 33-åringen.

Sammen men 49 andre ble han speed-intervjuet av representanter fra NAV og bransjen.

LES OGSÅ: Alle klarte CE-lappen

Høy turnover
Etterhvert har også Maskinentreprenørenes forbund (MEF) blitt koblet på i jakten.

– Bransjen er preget av høy turnover. Det er spesielt sjåfører med rett holdning og innstilling det jaktes på. Både med tanke på sikkerhet, arbeidsmoral og stabilitet, sier NLFs regionsjef.

Forberedes på virkeligheten
NAV og NLF skal sammen forberede arbeidssøkerne på og gjøre dem godt kjent med virkeligheten bak rattet. På sikt kommer dette både arbeidssøkeren, bransjen og NAV til gode.

– Vi ønsker med dette å gi kandidatene det rette bildet av sjåføryrket, slik at de som får jobb blir værende og utøver en god jobb. Sammen med NAVs virkemidler for å kvalifisere arbeidskraft og transportbransjens uvurderlige kunnskap om sjåførarbeid, håper vi et slikt samarbeid gir resultatene vi jakter på, sier rådgiver Elin Johnson i NAV Aust-Agder.

FAKSIMILE: Agderposten omtaler også saken i dag. FAKSIMILE: Agderposten omtaler også saken i dag.

Oppvarming i tre uker
Fremtidige sjåfører skal gjennom et treukers forkurs som utføres av Agder storbilskole. Her blir kandidatene testet i sjåføryrket, og vurdert for egnethet og holdninger. Noen trenger også de rette sertifikatene før de er klare for jobb som sjåfør.

– Jeg håper jeg kommer inn på forkurset slik at jeg kan vise hva jeg kan, avslutter en håpefull Helge Berg Olsen.

Er du arbeidsgiver og har behov for arbeidskraft?
NAV Aust-Agder har egne rekrutteringskontakter som hjelper deg med å finne de rette medarbeiderne.
Mer informasjon finner du på nav.no om rekrutteringskontaktene i Aust-Agder.

LES OGSÅ: 54 ville - bare 15 fikk