Med Piratpartiet på motsatt side og Pensjonistpartiet «vegg i vegg» har NLF sikret seg "hjørnetomten" på Torget i Arendal. Dette er møtestedet for landets topp-politikere, byråkrater og samfunnsengasjerte.

I tillegg til mange lønnstrinn så vandrer det mye makt i gatene mellom teltene som pryder Arendal sentrum denne uken.

Et verksted og møtested
Det er andre gang NLF deltar på denne bredspektrede uken for å være en del av den viktige samfunnsdebatten. Det er over 200 offisielle arrangementer og møter, men vel så viktig er det å møte folk uformelt.

- Vi er her for å bygge allianser, delta i debatter og ikke minst lære litt, forklarer administrerende direktør Geir A. Mo i NLF.

Arendal har blitt et viktig møtested og et verksted for å meisle ut nye planer og finne nye samarbeidspartnere. Kanskje den viktigste «uformelle» arenaen utenom valgkampene.

FARGERIKT: En rekke aktører er på plass i Arendal. Foto: Stig Odenrud FARGERIKT: En rekke aktører er på plass i Arendal. Foto: Stig Odenrud

Duell
Onsdag ettermiddag (kl. 15:00) møtes stortingsrepresentant og medlem i transport og kommunikasjonskomiteen Eirin Sund (Ap) og statssekretær Bård Hoksrud (FrP) til duell på NLFs stand i Arendal sentrum.

Tema for duellen er: Snart ett år med ny regjering. Er vi tryggere på at norsk transportnæring vil bestå også i årene fremover?

Det er Geir A. Mo som skal styre debatten.

Kom innom!
NLF vil være på plass hele uka, og både direktør Mo og forbundsleder Per Madsen oppfordrer folk om å komme innom for en prat eller en kopp kaffe.

- Vi får spørsmål av alle slag, sier Madsen i det det dukker opp en kar på omkring 30 år.

- Jeg trenger førerkort og jobb, forteller mannen på forholdsvis godt norsk.

Han er ifølge med en snakkesalig venn, kona og noen til. Han er fra Irak, uten norsk statsborgerskap, men med oppholdstillatelse. Det er dårlig med penger, og uten inntekt vil ikke banken låne ham penger til å ta storbil-lappen i Norge. Da hjelper det ikke at han har kjørt lastebil i hjemlandet i ti år.

Madsen og Mo kan ikke love ham jobb, men gir en rekke konstruktive og konkrete innspill på hva han bør gjøre. Han takket i alle fall for hjelpen, før han fortsatte med ha det bra, og et smil.

JOBBJAKT: Geir A. Mo bisto irakeren (t.v.) i hans jakt på jobb og førerkort. Foto: Stig Odenrud JOBBJAKT: Geir A. Mo bisto irakeren (t.v.) i hans jakt på jobb og førerkort. Foto: Stig Odenrud