Ifølge Hamar Arbeiderblad river politiet på Hamar seg i håret i ren frustrasjon.

Ikke varslet
Det var natt til søndag 2. november at vogntoget tilhørende Hagen Transport ble stjålet fra en parkeringsplass på Hamar. Det samme skjedde også for to måneder siden. Det vogntoget er som sunket i jorden.

Men, denne gang ble tyven tatt på fersken da han kjørte av ferja i Ventspils i Latvia søndag kveld.

– Jeg forsto da jeg kom på jobb mandag morgen at han satt arrestert i Latvia, men fikk så melding fra Kripos om at latvisk politi hadde latt ham gå - uten å varsle norsk politi. Det er synd, for vi skulle gjerne hatt kloa i ham, sier Jim Roger Lillemo ved Stange lensmannskontor, som etterforsker tyveriet til avisen på Hamar.

Det betyr at Kripos’ intensjoner om å begjære mannen utlevert til Norge går heller dårlig.

Over alle hauger
Lensmannen i Stange er oppgitt og tar det nærmest forgitt at den mistenkte og løslatte mannen for lengst er over alle hauger.

– Jeg vet ikke om de har avhørt ham, eller om det er misforståelser i kommunikasjonen med norsk politi som er årsaken, sier Lillemo til HA.

Det betyr at norsk politi kanskje aldri får greie på så mye mer i denne saken. Det som innledningsvis så ut som et mønstereksempel på internasjonalt politisamarbeid, med varsling fra Hamar og raskt pågripelse i Latvia, får trolig en annen konklusjon nå.
Likevel er det viktig å huske at vogntoget er berget.

Mister informasjon
Lensmann Lillemo kunne godt tenkt seg å vite mer om den siktedes rolle i saken. Var han bare en mellommann, hvor mye av strekningen har han kjørt, vet han noe om det andre vogntoget som ble stjålet i august?
Han har flere spørsmål enn svar.

– Det er fortsatt å håpe at det kommer en rapport fra Latvia fra et eventuelt avhør, sier Lillemo til HA.