– Det skal vi fortelle dem utenfor Stortinget 3. oktober, sier adm. direktør Geir A. Mo.

Snylting har aldri vært godtatt i det norske samfunnet. Dessverre er det en kjensgjerning at en stor del av utenlandske transportører ikke betaler bompenger. De kjører rett forbi, regninger blir sendt, de blir ikke betalt – staten taper millioner av kroner. Nå sier tungbilnæringen stopp!

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) arrangerer en større politisk aksjon utenfor
Stortinget fredag 3. oktober kl. 13.30.

Adm. direktør Geir A. Mo vil holde en appell, og sentrale samferdselspolitikere vil være til stede og ta imot NLFs krav. NLF skal ha stand der, og det vil bli ulike aktiviteter for å markere at NLF mener alvor. Vi har ikke tid til å vente lenger.

Flere europeiske land har betalingsordninger for forhåndsbetaling av bompenger, Norge sparker ikke inn noen dører her.
– Forhåndsbetalt løsning kan fint ordnes av den enkelte før innreise, slik som i f.eks. Østerrike. Vi kan ikke forstå hvorfor det skal være så vanskelig å gjennomføre dette her til lands. Obligatorisk forhåndsbetalt brikke må kreves av samtlige som ferdes på norske veier, understreker Geir A. Mo. 

– Får ikke regjerende myndigheter brikka på plass innen januar 2015, må det sterkere lut til. Da må NLF vise hva som menes med vårt slagord: «Uten lastebilen stopper Norge», avslutter Mo. 

Stortinget og Eidsvolls plass blir arena for NLFs medlemmer politikerne skal få vite at flere utsettelser tolereres ikke. Foto: Stortinget/Dan Stortinget og Eidsvolls plass blir arena for NLFs medlemmer politikerne skal få vite at flere utsettelser tolereres ikke. Foto: Stortinget/Dan