LILLESAND: Nå ser det ut til å bli en løsning.

– Hvis det ikke skjer noe helt ekstraordinært vil det bli satt opp skilt i januar, lover avdelingsdirektør Erling Jonassen i vegavdelingen i Statens vegvesen i Aust-Agder.

18 PLASSER: Tidlig neste år blir det skiltet til disse plassene, lover Erling Jonassen. Foto: Stig Odenrud/Lars Helge Rasch/Statens vegvesen 18 PLASSER: Tidlig neste år blir det skiltet til disse plassene, lover Erling Jonassen. Foto: Stig Odenrud/Lars Helge Rasch/Statens vegvesen

Investert 45 millioner
En halvtimes kjøretur litt lenger nord og øst for Horisonten ligger den gamle kontrollplassen Halsestad. Her har det vært skiltet døgnhvileplass lenge. Det som møter sjåførene her er et «skur» som ligger på det laveste punktet på tomten og inngangspartiet er oversvømt av vann da lastebil.no er innom på inspeksjon. På helservice-anlegget Horisonten, til 45 millioner kroner med adgang for yrkessjåførene døgnet rundt, har det til nå ikke vært mulig å få opp skilt om døgnhvileplass.

– Det føles veldig urettferdig. Vi kan tilby moderne og komfortable fasiliteter av alle slag, forteller Figenschau og viser fram det flislagte toalett- og dusjanlegget.

– Her har sjåførene tilgang døgnet rundt. Vi har alltid spesialpriser for dem og reserverte bord, forsikrer han.

SKILTET: Til døgnhvileplassen Haslestad har det vært skiltet lenge. Foto: Stig Odenrud SKILTET: Til døgnhvileplassen Haslestad har det vært skiltet lenge. Foto: Stig Odenrud

Full støtte
Regionsjef Reidar Retterholt har kjempet sammen med Horisonten og Figenschau for å få opp skilt i lang tid. Dette handler jo mye om sikkerhet for sjåførene.

– Jeg ble overrasket over at vegvesenet har snudd, men er selvfølgelig glad.

Takker NLF
Figenschau forteller at han er lidenskapelig opptatt og bryr seg om yrkessjåførene. Så fort han registrerer at det har vært en hendelse med et vogntog, er han ikke sen om å sjekke om det er en av «hans» sjåfører som er involvert. Han setter også umåtelig stor pris på den hjelpen NLF har gitt i skilt-kampen.

– Dette er jo nærmest som «TV2-hjelper deg». Jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen vi har fått fra NLF, sier han.

– Det er veldig trivelig å bli satt pris på, og ja – det er veldig hyggelig at vi oppnår resultat for det vi jobber med, sier Retterholt.

– Det er mange å takke, og jeg tror stortingsrepresentant Åse Michaelsen skal ha litt ekstra heder for å ha trukket godt i sentrale tråder, legger han til.

RESERVERTE BORD: Geir Figenschau (t.v.) tok med glede imot NLF-flagget Reidar Retterholt hadde med. Nå står det på «trailerbordet». På bildet til høyre demonstrerer verten dusjanlegget. Foto: Stig Odenrud RESERVERTE BORD: Geir Figenschau (t.v.) tok med glede imot NLF-flagget Reidar Retterholt hadde med. Nå står det på «trailerbordet». På bildet til høyre demonstrerer verten dusjanlegget. Foto: Stig Odenrud

LES MER OM DETTE I NLF-MAGASINET SOM KOMMER UT DENNE UKEN