- Da jeg så innlegget til Espen fikk jeg klump i halsen. Det er jo trist at man skal få avslag på 200 jobbsøknader i løpet av halvannet år bare fordi man er døv, sier Kurt til Hamar Arbeiderblad.  

Han tilbød Espen jobb som varebilsjåfør i firmaet sitt, Moes Transport. 4. januar starter en motivert 26-åring med nattrute i Hamarregionen. Men han er allerede i gang med opplæringen. 

- Jeg har hatt med meg Espen på et par leveringer slik at han skal komme inn i rutinene. Det har gått over all forventning. Han hjelper meg med å pakke leveringer og gjør jobben raskere enn alle andre jeg har hatt med meg. Det er helt rått, sier en fornøyd Moe. 

Daglig leder ved Moes Transport, Kurt Moe, er overbevist om at Espen vil være en ressurs for firmaet. Foto: Guttorm Tysnes / NLF Daglig leder ved Moes Transport, Kurt Moe, er overbevist om at Espen vil være en ressurs for firmaet. Foto: Guttorm Tysnes / NLF

Tilrettelegger for å ta lastebillappen

Det er ingen tvil om at lastebileieren ser potensiale i Espen. Det er allerede snakk om å utvide engasjementet og tilrettelegge sammen med NAV for å sikre ham lastebillappen. Det er noe Espen slett ikke er misfornøyd med: 

- Det har jeg drømt om lenge, så det føles veldig bra! Jeg gleder meg til å begynne, forteller han til Norges Lastebileier-Forbund via SMS. 

 

Vi følger opp Espen i NLF Magasinet på et senere tidspunkt for å se hvordan han trives i den nye jobben.