Forslaget til endringer i statsbudsjettet for 2015 ble lagt frem i statsråd i dag. 255 millioner kroner gis som tilleggsbevilgninger. Veibudsjettet var fra før ganske offensivt. Det gis for første gang penger til etterslepet av veivedlikeholdet og satsingen har vært sterkere enn forventet i forhold til Nasjonal Transportplan. Dette overgås igjen denne ettersommeren med ekstra bevilgninger i revidert statsbudsjett til vei og infrastruktur som vil merkes.

Første hjelp

40 millioner kroner går som et eksempel på dette direkte til skredsikring av E39 i Romarheimsdalen i Hordaland. Dette er en etterlengtet og svært viktig satsing for samferdselen i området. 17 millioner kroner er dedikert til utbedringer på riksveier etter flomskadene i Hordaland og Sogn og Fjordane høsten 2014. Blant annet blir det ekstra midler til opprydning og utbedring av E16 i Voss kommune. For øyeblikket er det, ifølge SVV og Samferdselsdepartementet, stort behov for å løse problemet med at veien ved Skorve ble vasket bort og at det kun er ett kjørefelt med lysregulering på stedet. Nå kom altså pengene og dermed også løsningen.

Viktige satsinger

Riksveginvsteringar: Aukar med 198 millionar kroner

Den foreslåtte auken på 198 millionar kroner til riksveginvesteringar er fordelt slik:

8 millionar kroner til utbetring av Øyakrysset på riksveg 40 i Larvik kommune i Vestfold

10 millionar kroner til delprosjektet Sandnes – Harstadberget på riksveg 9 Setesdalen, i Valle kommune i Aust-Agder

20 millionar kroner til førebuande arbeid på prosjektet E39 Bjørset – Skei i Jølster kommune i Sogn og Fjordane

50 millionar kroner til førebuande arbeid på prosjektet riksveg 70 Tingvoll – Meisingset i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal

20 millionar kroner til å starte utbetring av desse fire bruene på E10 i Nordland og Troms: Breisundet bru og Storvalen bru i Moskenes kommune i Nordland, Gimsøystraumen bru i Vågan kommune i Nordland og E10 Tjeldsundbrua i Skånland kommune i Troms

90 millioner kroner til førebuande arbeid på dei to prosjekta riksveg 3/25 Ommangsvollen – Grundset/Basthjørnet i kommunane Løten og Elverum i Hedmark og riksveg 555 Sotrasambandet i kommunane Bergen og Fjell i Hordaland. Desse prosjekta skal gjennomførast som OPS-prosjekt (offentleg-privat samarbeid).

Kjlde: Samferdselsdepartementet.

Les budsjettet her: