Tidligere denne måneden skrev vi om døve Espen Martinsen som hadde søkt på 200 jobber uten å få napp. Den målbevisste 26-åringen nektet likevel å gi opp. Han skrev et Facebook-innlegg hvor han delte sin frustasjon med omverdenen. Innlegget ble blant annet lest av Kurt Moe ved Moes Transport, som tok kontakt med Espen og tilbød ham jobb som varebilsjåfør.

Siden da har det skjedd mye. Espen har vært under opplæring i flere uker og har allerede rukket å imponere sjefen stort. Vi besøkte duoen på Ilseng for å se hvordan kommunikasjonen fungerer i praksis. Forklaringen kan du se i videoen under:

Døvetolk-app

Espen og Kurt løser alle utfordringer ved bruk av smarttelefon. Tekstmeldinger på stedet fungerer stort sett i alle tilfeller. Hvis det likevel skulle komme til kort, har Espen også en app hvor han kan få kontakt med en døvetolk på videolink.

Med et tastetrykk får Espen kontakt med en døvetolk på videolink. Foto: Stein Inge Stølen Med et tastetrykk får Espen kontakt med en døvetolk på videolink. Foto: Stein Inge Stølen

Kurt er ikke i tvil om at Espen ikke bare er like flink som en vanlig sjåfør, men faktisk langt bedre.

- Han fokuserer ett hundre prosent på oppgaven til enhver tid, og lar seg ikke distrahere av noen ting, sier en fornøyd Moe. - Det skader heller ikke at han blir skånet for alt tullpratet mitt, legger han til med et smil. Han oppfordrer andre arbeidsgivere til å tenke annerledes i forhold til hørselshemmede. 

Espen er fortsatt under opplæring men vil være i full sving fra og med 4. januar.

Espen og Kurt er godt fornøyd med samarbeidet. Foto: Stein Inge Stølen Espen og Kurt er godt fornøyd med samarbeidet. Foto: Stein Inge Stølen