– Dette er en stor sak for oss og et NLF-initiativ vi er glade for å ha fått tilslutning til.

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo, gleder seg over det nye supersenteret på Hedmarken.

 – Det er unikt i Norge, mener regionsjef Jan Myrvold i Maskinentreprenørenes Forbund til Hamar Arbeiderblad. 

En samlet transportbransje

– Det NLF, ved vår regionssjef Guttorm Tysnes, nå er i ferd med å virkeliggjøre vil være et viktig bidrag for å profesjonalisere både vår organisasjon og vår næring ytterligere. At det skjer i en så aktiv region som Hedmark og Oppland er ekstra moro og vi ønsker virkelig lykke til med det videre arbeidet rundt dette.

God beliggenhet

Kontorene ved det tidligere Prøysensenteret på Rudshøgda er fra før nærliggende til en rekke forskjellige transportbedrifter. Beliggenheten inntil E6 er god. Det er nok av parkeringsplasser, og kontorløsningene er gode på ett plan. Det gamle Teskjekjerringteateret fungerer som auditorium og vil bli benyttet av transportbransjen.

Kompetanse

– Å få etablere slike regionale kompetansesentre for transport- og anleggsnæringen var et viktig visjon for bl.a samarbeidet med Transportkompetanse, sier Geir A. Mo.

– Vår næring har behov for et kompetanseløft. Våre bedrifter må bli enda mer profesjonelle i årene fremover skal vi greie oss i en stadig sterkere internasjonal konkurranse. Da må vi innad i vår organisasjon også se på hvilke faglige miljøer vi tilbyr våre ansatte og på hvilken måte vi møter våre medlemmer.

Nært samarbeide

- Å samlokalisere virksomheten til ulike krefter er et viktig skritt i så måte. Vi er på ulikt vis samlokalisert enkelte steder i landet allerede, men det vi nå gjør i Hedmark ved å samle et så bredt spekter av virksomheter er virkelig å ta et stort skritt videre, avslutter NLF-direktøren.