Åpning av nye bensinstasjoner er en sjeldenhet i Norge, antall bensinstasjoner er synkende i hele landet. Og med Kjerlingland er også nybygde Statoil-stasjoner historie. Som kjent skal Statoil-stasjonene over i ny Circle K-drakt, et merkeskifte som starter i mai i år.

«Det er et historisk øyeblikk», sier Christoffer Sundby, direktør og sjef for Statoil Detaljist, et datterselskap av Statoil Fuel & Retail Norge AS som skal drive stasjonen.

«Den ligger sentralt plassert, vi har drømt om denne beliggenheten lenge. Stasjonen er bygget for å ta i mot større kjøretøy og ivareta våre truckkunder. Stasjonen er en oppgradert versjon av vårt nyeste konsept», sier Sundby.

Gode truckfasiliteter

Tomta er i overkant av 10 mål og gir plass til en stor og åpen stasjon og mange parkeringsplasser. Statoil Kjerlingland ligger i et nytt 2-planskryss ved E18 og innkjøringen til Lillesand. Stasjonen vil ha 10-15 arbeidsplasser. Medarbeiderne er rekruttert fra distriktet, blant annet Lillesand, Grimstad og Kristiansand.

Anlegget har også et eget truckanlegg med biodiesel og AdBlue for tungtransporten og selskapets nyeste drivstoff, HVO100 som er en syntetisk biodiesel. Lastebilsjåfører kan også nyte godt av egne toalettfasiliteter, dusj og klesvaskmuligheter.

Les også: NLF og Statoil setter ny miljøagenda