Åpningen var først satt til mandag 2. mai, men ble utsatt på grunn av den tragiske helikopterulykken som rammet det tidligere moderselskapet Statoil.

Det var stasjonssjef Thomas Heisum på Økern som fikk æren av å klippe snora, flankert av europasjef Jacob Schram, leder for Circle K Norge, Thomas Støkken og Canadas ambassadør i Norge, Artur Wilczynski.

Canadas ambassadør i Norge, Artur Wilczynski deltok på markeringen. Foto: Stein Inge Stølen Canadas ambassadør i Norge, Artur Wilczynski deltok på markeringen. Foto: Stein Inge Stølen

Kanadisk fargepryd

Diplomatens tilstedeværelse er ikke tilfeldig: Circle K er eid av kanadiske Alimentation Couche-Tard Inc., og i løpet av det neste året skal hele 300 stasjoner i Norge endre navn og kle på seg de kanadiske fargene - riktignok ispedd et oransje element videreført fra den gamle Statoil-logoen.

Navneendringen på rundt 1 500 Statoil-stasjoner i Europa skal være fullført innen slutten av 2018. Det inkluderer rundt 1 800 prismaster, 10 000 drivstoffpumper og 70 kilometer med ny kant rundt pumpetakene. Samlet vil rundt 11 700 stasjoner i 23 land fordelt på tre kontinenter kles med det nye Circle K-merket i denne perioden.

- Dette er en dag for historiebøkene, sier europasjef Jacob Schram.

Administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, gratulerer europasjef Jacob Schram med åpningen av den første Circle K-stasjonen. Foto: Stein Inge Stølen Administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, gratulerer europasjef Jacob Schram med åpningen av den første Circle K-stasjonen. Foto: Stein Inge Stølen

Tradisjon for navnebytte

Det er slett ikke første gang stasjonene bytter navn. Leder for Circle K Norge Thomas Støkken er ikke bekymret for kundeflykt som følge av endringene.

- Vi har vært Mil, BP, Norol, Statoil og nå Circle K. Vi er stolte over vår snart 100-årige historie i Norge, og hva vi har fått til i det norske markedet, sier han. 

- Vi er de samme folkene som yter rask og vennlig service, vi viderefører kaffekoppen, ‘wiener for en tier’, kortene våre og lojalitetsprogrammet Extra. Vi fortsetter med kvalitetsdrivstoffet miles og utvider nettverket med hurtigladere for el-biler. Og med den sterke globale Circle K-familien i ryggen skal vi utvikle tilbudet ytterligere, men vi vil samtidig tilpasse det til norske forhold. Vi skal være både superglobale og superlokale, forteller Støkken.

Leder for Circle K Norge, Thomas Støkken, gleder seg til å bytte navn på en stasjon hver dag i året som kommer. Foto: Stein Inge Stølen Leder for Circle K Norge, Thomas Støkken, gleder seg til å bytte navn på en stasjon hver dag i året som kommer. Foto: Stein Inge Stølen

Satser fortsatt på biodiesel

Navneendringen har heller ingen konsekvenser for de som benytter seg av det syntetiske biodrivstoffet HVO 100. Dette vil fortsatt være tilgjengelig på de samme stasjonene, riktignok på pumper med andre farger.

Les også: Statoil og NLF setter ny miljøagenda

HVO 100 blir fortsatt tilgjengelig på stasjonene. Foto: Stein Inge Stølen HVO 100 blir fortsatt tilgjengelig på stasjonene. Foto: Stein Inge Stølen