- Fra vårt ståsted er det svært vanskelig å forstå at en regnefeil på et kontor ikke får konsekvenser for dem som gjør feilen, når våre medlemmer straffes for mindre forseelser i trafikken. I tillegg fikk det store konsekvenser for et av våre medlemmer, både fysisk og økonomisk, forklarte Guttorm Tysnes, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund Hedmark og Oppland (NLF) til avisa GD tidligere denne uken (link krever innlogging).

NLF-advokat Skjalg Røhne Halvorsen er ikke overrasket over statsadvokatens avgjørelse. Foto: NLF NLF-advokat Skjalg Røhne Halvorsen er ikke overrasket over statsadvokatens avgjørelse. Foto: NLF

Klaget til statsadvokaten og politiet

Det var NLF-advokat Skjalg Røhne Halvorsen som tok opp kampen på vegne av NLF-medlemmet som ble rammet i ulykken. Da saken ble henlagt 19. august sendte han inn en klage til statsadvokaten, mens regionsjef Tysnes på sin side sendte en klage til politiet lokalt på Hedmark.

– Jeg er ikke veldig overrasket, sier advokat Halvorsen når han hører nyheten om statsadvokatens avgjørelse om å omgjøre henleggelsen.

- Det går klart fram av saksdokumentene at det er en feiltolkning av datainformasjon som er årsaken til brukollapsen. Jeg er veldig i stuss over dette ikke etterforskes opp mot de ansvarlige som er Reinertsen og Statens vegvesen. Det ligger informasjon i saken som bør følges opp ytterligere, sier han.

Les mer om brokollapsen her

Les avisartikkelen i GD her (krever innlogging)