"Hei.

Mitt navn er Jørgen Svane og er en gutt på 23 år, som søker jobb som lastebilsjåfør. 
Jeg er kortvokst og har en høyde på 140cm fra topp til tå."

Slik åpner Jørgens Facebook-innlegg, som i skrivende stund er delt over 14000 ganger. Her snakker vi om en kar som har jobbet målbevisst siden barnehagealderen for å nå drømmen, nemlig å bli lastebilsjåfør.

Og det målet har han nådd.

I dag har Jørgen fagbrev som yrkessjåfør, førerkort klasse C/CE, ADR-bevis og truckførerbevis (T1 og T4). Han er med andre ord en gavepakke for lastebileiere.

Det eneste trønderen mangler, er en jobb. Da lærlingtiden på to år kom til en slutt, fikk han ikke tilbud om videre arbeid. Siden august 2014 har Jørgen derfor vært arbeidssøkende. Men i stedet for å gi opp, prøver han å komme skeptiske arbeidsgivere i møte.

- NAV bistår med alt av tilpasninger på bil og det som skulle trengs ellers, uten at firmaet blir belastet med noe annet en at bilen må stå i 1-2 uker for de tilpasningene jeg trenger, forklarer Jørgen.

Så enkelt kan det gjøres. Et ekstra stigtrinn, noen justeringer på pedaler og et opphøyd fotbrett. Foto: Privat Så enkelt kan det gjøres. Et ekstra stigtrinn, noen justeringer på pedaler og et opphøyd fotbrett. Foto: Privat

Takler de fleste transportutfordringer

Han foreslår en rekke transporttyper som vil passe bra, deriblant gruskjøring med tippbil, containerkjøring, vanlig transportkjøring der lasten blir losset med truck, samt containersemi med sideløft. Han er også åpen for forslag fra potensielle arbeidsgivere. Mulighetene er med andre ord mange.

Jørgens innlegg kan du lese i sin helhet her.