Minneord skrevet av Tore Velten, forbundsleder i Norges Lastebileier-Forbund (NLF)

Jan-Yngvar var et NLF-medlem av de sjeldne. Han meldte seg inn sammen med selskapet Tømmerholt Transport den 1. mars 1976. Siden den gang har han ofret mer tid, energi og lidenskap til forbundsarbeidet enn de aller fleste. I over fire tiår har kollegaer og forbundsfeller kjent Jan-Yngvar som en sindig og rolig person. Samtidig var han slett ikke redd for å tale næringens sak ovenfor myndighetene.

Han bygde opp selskapet Tømmerholt Transport til å bli en av Østfolds aller største. Etter hvert skalerte han ned driften i eget selskap og bidro med sine erfaringer som en ledende skikkelse i Kingsrød Transport.

Jan-Yngvar Tømmerholt, styremedlem Region 1 i forbundsstyret 2002-2016. Foto: NLF Jan-Yngvar Tømmerholt, styremedlem Region 1 i forbundsstyret 2002-2016. Foto: NLF

Et brennende NLF-engasjement

Jan-Yngvar trådte inn i sitt første NLF-verv ved inngangen av 2000-tallet som fylkesleder i Østfold. To år senere ble han valgt inn som regionens representant i forbundsstyret, et verv han beholdt i 14 år til sin altfor tidlige bortgang denne uken.

Hans bidrag og engasjement vil bli dypt savnet, både av oss i forbundsstyret, av kollegaer og av bransjen for øvrig. Det etterlates et stort hull som vanskelig lar seg fylle.

På vegne av Norges Lastebileier-Forbund sendes varme tanker til familie og etterlatte.