Nå er endelig den 23-årige lastebilsjåføren tilbake bak rattet etter å ha vært arbeidssøkende siden han fullførte lærlingperioden som yrkessjåfør august 2014.

Innlegget som Jørgen la ut den 19. januar har blitt delt hele 32 000 ganger på litt over ei uke. En av de som fikk høre om søknaden, var transportbedriften Lørenskog Distribusjon og Lager AS.

Fikk flere tilbud

- Jeg er faktisk ikke på Facebook. Jeg lever nok litt i steinalderen, sier kjøreleder Martin Sakshaug. Likevel fikk han med seg budskapet siden innholdet ble kopiert og tilsendt på mail fra en kollega. Martin nølte deretter ikke med å ta kontakt.

- Det kom faktisk flere tilbud. To var på østlandet, derav det ene var Lørenskog Distribusjon, forteller Jørgen.

Les bakgrunnen: Har du en jobb å tilby Jørgen?

Jørgens Facebook-innlegg har blitt delt 32 000 ganger. Foto: Skjermdump Jørgens Facebook-innlegg har blitt delt 32 000 ganger. Foto: Skjermdump

Flytter fra Trøndelag til Akershus

Han bor opprinnelig i Steinkjer og pendler i disse dager til Lørenskog for å få den nødvendige opplæringen før engasjementet begynner om en måneds tid. Planen er å finne seg et permanent sted å bo på østlandet innen oppstart. Siden mandag har han vært med ut på ruten han etter hvert skal ta over. Nå handler det om å kartlegge alle tilpasningsbehov utover det rent kjøretøytekniske.

- Jeg kommer til å kjøre en krokbil som transporterer bladcontainere mellom et trykkeri på Lillestrøm og Bladcentralen på Skytta. Så langt har jeg ikke sett noe jeg ikke får til. Jeg trenger bare en stige for å komme meg opp i containeren, sier Jørgen. Han er svært fornøyd med at søkeprosessen nå endelig er over.

- Det har vært surt ganske lenge. Det var verst i starten, like etter jeg var ferdig med lærlingtiden. De første to-tre månedene holdt jeg på å gå på veggen! Det er ikke noe moro å ikke ha noe å gjøre, sier den målbevisste 23-åringen.

Kjøreleder Martin Sakshaug ved Lørenskog Distribusjon og Lager hjelper Jørgen å kartlegge særbehov før han begynner i jobben neste måned. Foto: Stein Inge Stølen Kjøreleder Martin Sakshaug ved Lørenskog Distribusjon og Lager hjelper Jørgen å kartlegge særbehov før han begynner i jobben neste måned. Foto: Stein Inge Stølen

Men hvorfor akkurat lastebil?

Som kortvokst er det mange yrker - omtrent alle, faktisk - som er bedre tilrettelagt rent fysisk. Så hvorfor kjøre store, tunge lastebiler?

- Fordi det er stort og tungt, svarer Jørgen med et glis. Det at jeg er liten av vekst gjør det ekstra spennende og utfordrende å jobbe med store ting. Det siste halvåret har jeg prøvd å tenke på andre yrker som kunne passe, men jeg kommer ikke på en eneste ting. Det er dette jeg alltid har drømt om, sier han fornøyd.

- Det er ingen tvil om at Jørgen er en tøffing, forteller kjøreleder Martin. Når han bestemmer seg for noe, så gjør han det. Jeg gleder meg stort til å komme i gang og få gutten i arbeid, sier han.

Lørenskog Distribusjon og Lager oppfordrer andre arbeidsgivere til å tørre å satse på ansatte med spesielle behov. Foto: Stein Inge Stølen Lørenskog Distribusjon og Lager oppfordrer andre arbeidsgivere til å tørre å satse på ansatte med spesielle behov. Foto: Stein Inge Stølen

Tilrettelegging lønner seg

Lørenskog-bedriften har lang erfaring med å tilrettelegge arbeidshverdagen for ansatte med spesielle behov. 

- Vi har gitt mange som har ramlet ut av arbeidslivet en sjanse. Det koster oss egentlig ikke så mye, og det vi får igjen, er dedikerte og trofaste ansatte. Det har mye større verdi, sier Martin. Han mener arbeidsgivere ikke bør være så redde for hull i CV-er og tørre å stille de viktige spørsmålene.

- Hvis du bare spør hva som har skjedd, er det mye lettere å forstå bakgrunnen. Det kan være skilsmisse, sykdom eller andre ting som gjør at folk havner utenfor arbeidslivet. Hvis ikke en bedrift er innstilt på å hjelpe deg på beina igjen, blir det ekstra vanskelig å finne tilbake til arbeidsrytmen. Derfor må arbeidsplassen være imøtekommende, oppfordrer han.

Les også: Hørselshemmede Espen Martinsen fikk jobb etter 200 avslag

Slik ser en stolt lastebilsjåfør ut. Foto: Stein Inge Stølen Slik ser en stolt lastebilsjåfør ut. Foto: Stein Inge Stølen