- Vi garanterer at alle som er opptatt av lastebiler vil få med seg en fin samling, sier «generalene»  Grethe Dalbu og Åge Widme.

Lastebilens dager er flere ganger arrangert på Frya og i Odal. Det har vært folksomt på disse stevneplassene. Nå er arrangementet flyttet til Stavsplassen på Tretten – der forholdene er enda bedre for utstilling og for publikum. 

Blir det like mye folk på Tretten som på Frya i 2014? Foto: Guttorm Tysnes Blir det like mye folk på Tretten som på Frya i 2014? Foto: Guttorm Tysnes

Veteranbiler og modeller

I tillegg til utstilling av dagens utstyr, kommer mange med veteranbiler.  Det er også utstilling og konkurranse av modellastebiler. Lørdag blir det demonstrasjon av bilberging og frigjøring etter ulykke.

21 sponsorer i tillegg til NLFs samarbeidspartnere kommer til Tretten, sammen med alle de fire store lastebilleverandørene. Dermed blir det mulig å få med siste nytt fra Volvo, Scania, Mercedes og MAN. Flere norske og svenske påbyggere stiller også ut sine løsninger. I tillegg kommer andre leverandører til bransjen. NLF tar med varebilen som er utstyrt med kjøresimulator. Denne vil besøkende få anledning til å "testkjøre".

Helge Skjåk, Grethe Dalbu og Petter Surnflødt er klare for ny suksess. Foto: Guttorm Tysnes Helge Skjåk, Grethe Dalbu og Petter Surnflødt er klare for ny suksess. Foto: Guttorm Tysnes

Ta døgnhvilen på Tretten

- Formålet med lastebildagene er å vise mangfoldet i næringen. Vi vil at folk skal forstå hvor mye lastebilene betyr for Gudbrandsdal og Gausdal, sier Widme og Dalbu.

Mye av fredagen blir brukt til rigging, men publikum er selvsagt velkommen. Om ettermiddagen og på begge kveldene blir det sosialt samvær, musikk og muligheten for en fest. Det er også god plass på Stavsplassen. Hvis noen vil ta med lastebilen og ta ukehvilen der, så er det fullt mulig.

Les også: Lastebilreklamer fra 1975