Information in English

Mens hele NLF-administrasjonen satt i møter på M/S Color Magic under årets Kielseminar, rullet den ferske videokampanjen på nettet. Snutten, som var laget spesifikt for spredning i sosiale medier, tar for seg utenlandske lastebilsjåførers lønnskrav ved transport innad i Norge. Etter allmenngjøringen av tariffavtalene 1. juli i fjor kan alle utenlandske lastebilsjåfører kreve 158,32 kroner i timen ved transport av gods fra et sted i Norge til et annet.

Mange viktige rettigheter

Dette er riktignok bare ett av mange punkter sjåførene har krav på. Diett, lovpålagte hvilepauser og utstyr - alt skal dekkes av arbeidsgiveren.

Mange betaler ulovlig lave lønninger

- Dessverre er det mange aktører som i dag betaler sjåførene timelønner som ligger godt under minstelønnen på 158,32 kroner, gjerne i kombinasjon med andre dårlige arbeidsvilkår. Dette ønsker NLF å gjøre noe med, både for å bedre lønns- og arbeidsforholdene til utenlandske lastebilsjåfører i Norge, men også for å sikre rettferdige konkurransevilkår for alle aktører i den norske vegtransporten, forteller administrerende direktør Geir A. Mo.

Antallet visninger mandag morgen var over 100 000. Skjermdump: Facebook.com Antallet visninger mandag morgen var over 100 000. Skjermdump: Facebook.com

Synlig for over 300 000

Det er åpenbart at informasjonen rundt minstelønn i den norske transportbransjen ikke har vært godt nok kjent. Dette ble også bekreftet da NLF la ut informasjonsvideoen på våre  Facebook-sider. I løpet av helgen hadde over 100 000 mennesker sett og delt videoen og hele 300 000 mennesker har fått kampanjesnutten opp på sin nyhetsfeed. Dette til tross for at NLF ikke har lagt en eneste krone i markedsføring eller sponsing av klippet.

- Alt er takket være brukernes deling og engasjement, sier en fornøyd Geir A. Mo.

En oversikt over den allmenngjorte tariffavtalen finner du her.

Tariffavtalen er også tilgjengelig på engelsk og polsk.

Følg NLF på Facebook!