Denne sommeren setter NLF søkelyset på sjåførene som holder Norge i gang når alle andre tar ferie. Hver dag i fellesferien stiller vi noen korte spørsmål til en ny sjåfør for å finne ut hvordan livet på sommerveien er.

Dimitri kjører biltransport for Autolink og ratter en Scania R490 med Euro VI-teknologi. Foto: Stein Inge Stølen Dimitri kjører biltransport for Autolink og ratter en Scania R490 med Euro VI-teknologi. Foto: Stein Inge Stølen

Dagens sjåfør: Dimitri Brokans (33)

Kommer fra: Latvia

Kjøreområde: Oslo og omegn

Kjøretøy: 2015 Scania R490 (Euro VI)

Kjører for: Autolink

Hvor lenge har du kjørt lastebil? 3 år

Hvordan trives du i yrket? Trives kjempegodt! Jeg har mange gode minner fra veien i Norge. 

Hva er favorittruten / veien? Jeg trives best i Oslo-området, selv om naturen lenger nord er helt fantastisk. Ålesund er en favoritt.

Hva er mindre gøy? Vinterkjøring kan være vanskelig. Her i Norge er det snø, is og regn om hverandre. Det byr på utfordringer. Men jeg har aldri hatt store problemer. 

Hvordan tror du lastebilen ser ut om 10 år? Det er litt vanskelig å si! Jeg tror nok lastebilene kjører på diesel også om 10 år, men det kan godt tenkes at vi har gått over til biodiesel.

Hvordan tror du sjåføryrket er om 10 år? Det vil alltid være behov for sjåfører, så jeg er ikke så bekymret for det. Jeg tror det vil være minst like bra å være sjåfør om 10 år som i dag.

Disse bilene skal Dimitri frakte fra ColorLine på Hjortneskaia til Drammen. Snart får noen lykkelige Ford-eiere nøklene i hånda. Foto: Stein Inge Stølen Disse bilene skal Dimitri frakte fra ColorLine på Hjortneskaia til Drammen. Snart får noen lykkelige Ford-eiere nøklene i hånda. Foto: Stein Inge Stølen