Markeringen er et samarbeid mellom Norges Lastebileier-Forbund Hordaland, NHO Logistikk og Transport, Yrkestrafikkforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund. Bakgrunnen er en rekke nye forslag til et allerede stramt bompengeregime.

- Dette har vært svært vellykket, forteller fylkesleder i NLF, Torgils Rogne. Han har mottatt hilsener og støttemeldinger fra hele bransjen. Også byrådspolitikerne har vist sin støtte, deriblant byråd for utvikling, Anna Elisa Tryti.

- Denne markeringen handler ikke om lastebileiernes protest mot bompenger. Vi må sende regningen videre til oppdragsgiver uansett. Men næringslivet i sin helhet sliter med å bære disse kostnadene. Derfor har vi gått sammen med andre næringslivsorganisasjoner for å vise vår misnøye i dag, forteller Rogne.

Følg situasjonen direkte på BT.no

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fylkesleder i NLF Hordaland, Torgils Rogne, er fornøyd med avviklingen av dagens markering. Foto: Stein Inge Stølen Fylkesleder i NLF Hordaland, Torgils Rogne, er fornøyd med avviklingen av dagens markering. Foto: Stein Inge Stølen

Kontroversielle endringsforslag

Byrådet i Bergen foreslår blant annet å øke antallet bomstasjoner, fjerne månedstaket på 60 passeringer, heve de generelle takstene og rushtidstakstene, redusere maksimal rabatt fra 20% til 10%, toveis innkreving i bomstasjoner og en ny takst som innføres på dager med særskilt høy luftforurensing.

Forslagene har skapt stor furore både blant privatbilister og næringsliv i Bergen. Transportnæringen frykter at dette vil øke belastningen på en allerede presset arbeidsgruppe.

- Det finnes en smertegrense, og den tror jeg allerede er nådd, forteller Rogne.

Les også: Både E16 og Rv7 nattestenges