Statens Vegvesen slapp nylig videoen som viser den planlagte traseen fra Bagn til Bjørlo. Denne vegen snirkler seg i dag opp langs fjellsiden med bratt stigning og mange farlige svinger. Bagnskleiva er et typisk sted hvor vogntog lett kan stå fast og skape trafikkproblemer.

Traseen på totalt 11 kilometer vil eliminere mange av dagens trafikale problemer i Bagnskleiva. Illustrasjon: Statens vegvesen Traseen på totalt 11 kilometer vil eliminere mange av dagens trafikale problemer i Bagnskleiva. Illustrasjon: Statens vegvesen

4,3 kilometer gjennom fjellet

Men fra 2020 blir ferden gjennom Begnadalen og videre oppover i Valdres mye triveligere. Mye av grunnen er en planlagt tunnel på 4,3 kilometer som begynner like ved foten av dagens vegforbindelse på andre siden av Begnaelva.

Som videoen viser blir turen gjennom Bagnskleivtunnelen opp til Klosbøe særdeles udramatisk, med jevn stigning og krabbefelt for tyngre kjøretøy. Det er derfor god grunn til å tro at de vanligste vinterproblemene på veiene rundt Bagn snart vil bli eliminert.

Klippet er produsert for Statens vegvesen av rådgivningsselskapet Reinertsen.