I sammenheng med Stortingsvalget 2017 har NLF reist Norge rundt for å løfte frem yrkessjåførenes syn. Hver dag i fellesferien stiller vi noen korte spørsmål til en ny sjåfør for å finne ut hvordan livet på sommerveien er, og hvilke politiske saker en mener bør prioriteres av den kommende regjeringen.

Dagens sjåfør: Jens Ivar Hjermstad (54)

Bosted: Sokna

Kjøretøy: 2016 Mercedes-Benz Actros 1835

Kjører for: Bring

Etter en dag med varierte transportoppdrag i hovedstaden frakter Jens Ivar blomster ut til Hønefoss. Foto: Stein Inge Stølen Etter en dag med varierte transportoppdrag i hovedstaden frakter Jens Ivar blomster ut til Hønefoss. Foto: Stein Inge Stølen

- Hvor lenge har du kjørt lastebil?

Har kjørt i 15 år.

- Hvordan trives du i yrket?

 - Det går an å leve av dette. Jeg kjører Bring-transport i Oslo og henter blomster som leveres på Hønefoss. Andre bilister setter ikke så veldig stor pris på oss, det er litt synd. 

- Hva synes du om næringen i dag?

 - Det er nok litt dårlige priser. Samtidig blir vi pålagt stadig flere rutiner som skal gjennomføres i løpet av arbeidsdagen, det øker stressnivået noe. 

Foto: Stein Inge Stølen Foto: Stein Inge Stølen

- Hvilke transportsaker synes du den kommende regjeringen bør fokusere på?

 - Drivstoffavgiften kunne med fordel vært lavere. Det hadde også vært fint om E18 faktisk ble bygget ut, slik at en fikk bedre kapasitet inn og ut av byen. Samtidig hadde det ikke vært feil å kunne benytte kollektivfeltet.

- Hvordan tror du transportnæringen ser ut om 10 år?

- Jeg tror ikke det er så mange norske sjåfører igjen. Det blir mer og mer utenlandske sjåfører også på distribusjonssiden som aksepterer lavere lønninger.

Les også:  Dette mener lastebilsjåførene