Når EUs forordning for personvern inntrer fra mai 2018 er det noen forhold arbeidsgivere bør være klar over. Det aller viktigste er at alle norske bedrifter skal ha en tydelig personvernserklæring; det betyr i praksis at informasjon om hvordan din virksomhet behandler personopplysninger skal være lett tilgjengelig og skrevet på en forståelig måte.

Mange bedrifter har i dag lite eller intet bevisst forhold til hvordan en oppbevarer og behandler personopplysninger. Det er her den vesentlige endringen i forhold til tidligere reglement inntreffer; fra mai 2018 må altså alle bedrifter kunne dokumentere at de lagrer slike opplysninger etter regelverket.

Se Datatilsynets veiledning for nærmere informasjon

Lager sjekkliste for transportbedrifter

Høres dette vanskelig ut? Ta det med ro - NLF hjelper deg!

- Vi vil sørge for å få på plass en tydelig sjekkliste som alle transportbedrifter kan benytte for å sikre at de holder seg innenfor regelverket, forteller markedsdirektør Kjell Olafsrud. Denne skal være klar til lansering i slutten av januar, under NLFs Transportkonferanse. Her vil også personvernreglene bli nøye gjennomgått av NLF-Advokatene.

- Vi anbefaler alle som lurer på hvordan personvernreglene vil påvirke bedriften å delta på Transportkonferansen og bli oppdatert både rundt dette og andre viktige temaer, avslutter Olafsrud.

Transportkonferansen 2018 avholdes på Holmen Fjordhotell i Asker 19.-20. januar.

Meld deg på Transportkonferansen 2018 her