Venner på veien er et nasjonalt trafikksikkerhetsprosjekt drevet av NLF. Frivillige lastebileiere besøker skoler over hele landet og gjennomfører en praktisk og teoretisk undervisning for å øke trafikksikkerhetskunnskapen blant barn i første til tredje klassetrinn.

Over 3000 barn fikk undervisning i 2017

Innsatsen gir resultater: Bare i 2017 alene fikk hele 3395 elever på 60 skoler besøk av en lastebil i skolegården. Der fikk de de de store blindsonene med egne øyne. Slik lærer de hvor viktig det er å være synlig i trafikken på en spennende og engasjerende måte.

– Det er i denne alderen mange først begynner å prøve seg i trafikken, enten på sykkel eller som fotgjenger alene. Samtidig er de utrolig lærevillige. Derfor er dette et svært godt tidspunkt å nå ut til de små på, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten. Han har selv stått bak flere Venner på veien-arrangement og brenner for trafikksikkerhet.

Forbundsleder Tore Velten er primus motor og deltar aktivt i Venner på veien-prosjektet. Foto: NLF-arkiv Forbundsleder Tore Velten er primus motor og deltar aktivt i Venner på veien-prosjektet. Foto: NLF-arkiv

Informasjonsfilmer med 3 millioner visninger

Prosjektet har støtte fra Samferdselsdepartementet, som blant annet har muliggjort produksjon av flere informasjonsfilmer.

Disse har i skrivende stund over tre millioner visninger og har nådd ut til over seks millioner mennesker både i Norge og i nabolandene.

Se filmene under!

Stopp, se og vink:

Videoen alle syklister bør se:

 

Les også: Rekordmange barn fikk trafikkopplæring i 2017