Det ble torsdag kjent at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen trer ut av regjeringen. Ifølge Dagens Næringsliv vil landbruksminister Jon Georg Dale ta over som ny sjef i Samferdselsdepartementet.

- Det er ingen tvil om at dette er et tap for næringen. Ketil Solvik-Olsen har gjort en fremragende jobb som samferdselsminister. Han har vært engasjert, åpen, tilgjengelig og brennende interessert i næringens vilkår. Det er ikke rart at NHO for en tid tilbake løftet statsråden frem som kanskje den beste samferdselsministeren etter andre verdenskrig. Det er en slutning jeg lett kan si meg enig i, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Flere viktige gjennomslag

Han ser nå tilbake på flere år med tett dialog og samarbeid med den populære samferdselsministeren, som også har deltatt jevnlig på både nasjonale og lokale NLF-arrangementer.

- Tidligere denne måneden tok han seg tid til å delta på vårt medlemsmøte i sammenheng med Arendalsuka. Like før sommeren var han også med på NLFs landsmøte. Samtidig har han vist at han virkelig tar til seg sakene som våre medlemsbedrifter brenner for, og løfter de opp på høyeste politiske nivå. 

Mo viser blant annet til innføringen av det såkalte «transportpolitiet», hvor bedre samordning av kontrollinnsats på tvers av etatene nå gir avkastning i form av mer effektive kontroller og stadig flere avdekkede lovbrudd i transportnæringen.

- Dette er en av Solvik-Olsens mange bidrag til å styrke norske transportørers konkurransevilkår.

Jon-Georg Dale (til høyre) trer inn som erstatter for Solvik-Olsen. Her fra en transportdebatt i NLF-regi i fjor. Foto: Stein Inge Stølen Jon-Georg Dale (til høyre) trer inn som erstatter for Solvik-Olsen. Her fra en transportdebatt i NLF-regi i fjor. Foto: Stein Inge Stølen

Svært kompetent erstatter

NLF-direktøren er likevel ikke i tvil om at JonGeorg Dale er et riktig valg som erstatter for Solvik-Olsen:

- Vi har allerede stiftet god bekjentskap med Dale, ikke minst fra hans tid som statssekretær i nettopp samferdselsdepartementet. Han har høy kompetanse rundt transportrelaterte utfordringer og er en av politikerne som har vist tydeligst motstand mot liberalisering av kabotasjereglene. Vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet vi tidligere har hatt med ham, avslutter Mo.

Les også:  Ketil Solvik-Olsen går av