– Mange vil nok kjenne seg igjen, og kanskje få en liten vekker. Mange er oppmerksomme bak rattet, men ikke alle og ikke alltid. Vi ønsker å vise bredden av ting som bidrar til uoppmerksomhet, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Samtidig tar Vegvesenet en ny og - det må sies - populær innfallsvinkel: I stedet for å bruke pekefingeren og formane, velger de heller å takke de oppmerksomme sjåførene. Takken kommer i mange trivelige former, deriblant grillmat, kaffe og sjokolade. Dette faller i god smak. Bokstavelig talt.

Tilbakemeldingene fra yrkessjåførene var ikke av det negative slaget. Foto / faksimile: Statens vegvesen Tilbakemeldingene fra yrkessjåførene var ikke av det negative slaget. Foto / faksimile: Statens vegvesen

Servering og sikkerhetsprat

Starten på kampanjen i forrige uke ble markert blant annet ved at samtlige lastebiler ble vinket inn på kontrollstasjonen i Gullesfjorden i Troms. Mens mange fryktet tidkrevende kontroller snudde humøret fort da de så hva som ventet på kontrollplassen. Der fikk yrkessjåførene tilbud om lunsj med tilhørende diskusjon rundt temaet oppmerksomhet i trafikken. Mellom femti og hundre lastebilsjåfører ble servert og praten gikk varmt rundt bordene.

Se videoen tilknyttet kampanjen under: