– Det er en glede å ønske velkommen to nye medlemmer av regjeringen, og å resirkulere, sa statsminister Erna Solberg (H) til pressen på slottsplassen etter endt statsråd. Hun introduserte da både den nye samferdselsministeren Jon Georg Dale (Frp) og den nye olje- og energiministeren Kjell-Børge Freiberg, som overtar etter Terje Søviknes. Bård Hoksrud overtar Jon Georg Dales gamle stilling som landbruksminister.

Jon Georg Dale har store sko å fylle når Ketil Solvik-Olsen nå forlater statsrådposten. Men han kommer slett ikke uforberedt på rollen. Foto: Stein Inge Stølen Jon Georg Dale har store sko å fylle når Ketil Solvik-Olsen nå forlater statsrådposten. Men han kommer slett ikke uforberedt på rollen. Foto: Stein Inge Stølen

- Har høy kompetanse

- Vi har allerede stiftet god bekjentskap med Dale, ikke minst fra hans tid som statssekretær i samferdselsdepartementet. Han har høy kompetanse rundt transportrelaterte utfordringer og er en av politikerne som har vist tydeligst motstand mot liberalisering av kabotasjereglene. Vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet vi tidligere har hatt med ham, uttalte NLF-direktør Geir A. Mo da nyheten ble kjent i går.

Les også: - Et tap for næringen