- Vi merker et økt fokus på at flere lastebileiere tenker mer på forsikringer for sine ansatte nå enn tidligere. Det er positivt, sier assurandør Knut Sigurd Hjelmstad i IF.

Gir god oversikt

Gjennom NLF har medlemmene allerede gode forsikringsavtaler som kommer både sjåfører og bedriftseiere til gode. Nytt er det at NLF også har fremforhandlet en spesielt gunstig avtale på innskuddspensjon – som sjåførene selv kan vedlikeholde og som i tillegg gir en svært god oversikt over egen pensjon.

- Vi opplever nok at mange ikke har full oversikt over hva de får utbetalt i pensjon og mange tror at denne typen av forsikringer er kostbare. Vi opplever faktisk at mange blir overrasket når de hører hvor lite de egentlig koster, sier Hjelmstad.

- Vi opplever at flere lastebileiere har blitt opptatt av å ha gode forsikringer, sier assurandør Knut Sigurd Hjelmstad i IF. Foto: Colourbox / IF - Vi opplever at flere lastebileiere har blitt opptatt av å ha gode forsikringer, sier assurandør Knut Sigurd Hjelmstad i IF. Foto: Colourbox / IF

- Handler om å ta vare på sjåfører og ansatte

Hjelmstad mener at en god forsikring er et konkurransefortrinn for bedriften.

- Har man gode forsikringer holder man også på sjåførene. Gode forsikringer handler om å ta vare på sjåfører og de ansatte.  Vi ser at det blir mer og mer viktig, og det er bra at bransjen nå begynner å fokusere på dette, sier Hjelmstad.

Og det var nettopp det Hjellnes Transport i Trøndelag gjorde. Nylig meldte bedriften seg inn i NLF igjen etter å ha stått utenfor i noen år – og bedriften sparte ikke på forsikringene.

- De har virkelig satset på å bygge opp gode forsikringsordninger. Med pensjonsforsikringen, i tillegg til de øvrige forsikringene de har, har Hjellnes Transport en virkelig god forsikringspakke for sine ansatte, sier Hjelmstad.

Helseforsikring gir rask hjelp ved plager

- Vi er så heldige å ha voksne sjåfører og vi mener det er viktig å ta vare på dem. Det får vi til gjennom de ulike forsikringene som IF tilbyr medlemmer av NLF. Slik jeg ser det er gode forsikringsordninger ikke bare et gode for de ansatte, men også for bedriften, sier Rune Hjellnes i Hjellnes Transport.

- Gjennom for eksempel helseforsikringen får de ansatte rask hjelp ved plager. Det er viktig for å komme raskt tilbake i jobb, sier Hjellnes.

Han mener gode forsikringer er viktig.

- Vi har som mål at våre ansatte skal bli hos oss. Gode forsikringsordninger er et middel for å få dette til og vi merker også at de ansatte tar svært godt i mot de forsikringene vi i dag tilbyr dem, avslutter Hjellnes.

 Les også: Slik avslører du falske førerkort