NLF har lansert programmet «Fair Transport» som har som formål å sikre trafikksikker, bærekraftig og ansvarlig transport ved at transportkjøpere velger og transportører leverer kvalitetstransport etter gitte kriterier. Programmet er godt i gang og til å videreutvikle og implementere dette er ansatt Eivind Karikoski fra Ski i Akershus.

Eivind Karikoski har lang erfaring fra transportnæringen og har et sterkt engasjement for trafikksikkerhet. Foto: Stein Inge Stølen Eivind Karikoski har lang erfaring fra transportnæringen og har et sterkt engasjement for trafikksikkerhet. Foto: Stein Inge Stølen

Tydeligere samarbeid med TS-Forum

Karikoski har de siste ti årene ledet Transportsentralen i Asker og Bærum (TAB) og har før det solid og lang erfaring fra transportnæringen siden midten på 90-tallet. Han skal også lede TS-Forum Norges og NLFs felles arbeid for transportsentraler og medlemmene av TS-Forum Norge. Dette innebærer også at TS-Forum Norge heretter vil ha fast tilhold på NLF-kontoret i St. Olavs gate 25.

Roy N. Wetterstad blir en viktig ressurs i NLFs regionale arbeid. Foto: Knut Gravråk Roy N. Wetterstad blir en viktig ressurs i NLFs regionale arbeid. Foto: Knut Gravråk

Lang organisasjonserfaring

Som ny regionssjef for avdelingene i Buskerud, Vestfold og Telemark er ansatt Roy N. Wetterstad fra Kongsberg. Wetterstad har til sammen 19 år bak seg som generalsekretær for Norges Motorsportforbund og Norges Motorsykkelforbund. Før det var han en tid i kommunikasjonsrådgivningsbransjen etter en mangfoldig politisk karriere hvor han bl.a. var stortingsrepresentant på 90-tallet. Wetterstad tar over etter Olav Vefald som etter mange år i NLF nå går over i pensjonistenes rekker.

En styrke for NLF

- Transportnæringen står midt oppi sine kanskje største utfordringer noensinne gjennom blant annet EUs mobilitetspakke og en stadig sterkere internasjonal konkurranse. Da er det viktig at NLF rekrutterer de beste personene til å arbeide med å sikre næringens rammebetingelser. Med Karikoski og Wetterstad på laget har vi rekruttert to særdeles dyktige personer med lang erfaring fra næringen, organisasjonsliv og politikk. Disse to vil være med å styrke NLFs arbeid for å sikre norske transportørers interesser i årene fremover, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Karikoski og Wetterstad har startet sin virksomhet i NLF fra hhv. 1/8 og 1/9.

Les også: Her er Norges nye samferdselsminister