- Dette markerer at det gjøres en jobb for å bedre forholdene for de som kontrollerer kjøretøyene, samtidig som det markerer at det gjøres en jobb for de som har vegen som arbeidsplass, fortalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under åpningen av nye Ørje kontrollstasjon denne uken.

Stasjonen har blitt oppgradert for rundt 13 millioner kroner med blant annet en helt ny kontrollhall dimensjonert for et komplett modulvogntog, nytt utstyr både inne og ute og en generell utvidelse av området slik at et større antall kjøretøy kan hensettes ved eventuelle brudd.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen klippet snoren og åpnet nye Ørje kontrollstasjon denne uken. Foto: Stein Inge Stølen Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen klippet snoren og åpnet nye Ørje kontrollstasjon denne uken. Foto: Stein Inge Stølen

Øker risikoen for å bli tatt

- Hvis det er liten risiko for å bli tatt, kan det bli fristende for mange å bryte reglene. Derfor er det viktig å øke risikoen. Det å kunne gjennomføre flere kontroller og gjøre dette skikkelig, sammen med økt bruk av teknologi, betyr at vi kan gjøre kontrollene enda mer målrettet.

Samtidig uttrykte statsråden skuffelse over andelen transportører som åpenbart har svin på skogen.

- Det er hyggelig at det avdekkes mange kriminelle forhold, samtidig er det trist - for det viser at mange velger å jukse. La oss håpe at økt aktivitet gjør at færre og færre tar den risikoen, fordi de vet at de møter flere kontrollører langs vegene, og at reaksjonene blir fulgt opp i større grad enn før.

Les også: Stoppet 10 varebiler med overlast på en kveld