På sommeren setter NLF søkelyset på sjåførene som holder Norge i gang når alle andre tar ferie. Hver dag i fellesferien stiller vi noen enkle spørsmål til en ny sjåfør for å finne ut hvordan livet bak rattet fortoner seg.

Dagens sjåfør: Tage Johan Sørensen (72)

Kommer fra: Oslo

Kjøretøy: Scania R560

Kjører for: CP Sand Transport

Hvor lenge har du kjørt lastebil?

- Jeg begynte min karriere i 1964. Da kjøpte jeg min egen lastebil.

Hvordan trives du i yrket?

- Jeg liker at jobben er litt variert. I tillegg driver jeg med variert transport også, så jeg trives veldig bra i yrket.

Norge har et skrikende behov for yrkessjåfører. Hva burde gjøres for å få flere bak rattet?

- For å få flere bak rattet så må forholdene bli bedre, ordnede forhold tror jeg er veien å gå. Nå har vi jo kjøre- og hviletidene som regulerer arbeidstid, så sånn sett er vi kommet et stykke på vei, men vi må jo ha et trekkplaster for å få folk inn i yrket. Gjøre det litt mer attraktivt å begynne å kjøre.

Det finnes enkelte transportaktører som opererer på kant av lovverket. Hva bør myndighetene gjøre for å få bukt med disse?

 - De burde se seg om og få øynene opp for hva dem holder på med. Det er ikke alt billig som er bra. Vi ser jo ulovligheter daglig, og det er en stor andel av de utenlandske, som NLF har avdekket, som gjør ting som ikke er bra.  

Hva skal til for å gjøre din arbeidsdag enda bedre?

- Nei, si det. Arbeidstiden er jo noe ubekvem, men det er det andre steder også. Så man må jo finne ut om man liker det eller ikke. 

- Hva hører du på i bilen?

- Jeg hører på P4.