I sammenheng med NLFs omfattende Fair Transport-satsing blir det i disse dager iverksatt store ressurser for å rekruttere bedrifter til ordningen, som allerede har nærmere 200 deltakere. Nå har bedriftsrådgiver Jens Olaf Rud fått drahjelp av Eivind Karikoski, som er NLFs nye Fair Transport-ekspert. Sammen skal de tråle landet rundt for å gi sjåfører i NLF-bedrifter skadeforebyggende og holdningsskapende verktøy og kunnskap.

- Viktig å diskutere trafikkopplevelser

Rud har allerede høstet årelang erfaring med kurs av sjåfører gjennom satsingen «På riktig side», som i Fair Transport-sammenheng har blitt omdøpt til «If Aktiv sikkerhet». Essensen er den samme: Sjåfører samles til en lærerik kveld hvor kjørevaner, trafikkholdninger, sikkerhet, forbruk og skadeforebygging diskuteres i en uformell setting.

- Vi har erfart at det er viktig at sjåfører snakker sammen om opplevelser i trafikken.

På den måten kan fokus endres og man kan gjøre bedre valg i fremtiden, forteller han. 

Karikoski har på sin side med seg viktige erfaringer som tidligere daglig leder i Transportsentralen Asker og Bærum AS. Med 120 kjøretøy i flåten og et høyt fokus på HMS vet han en ting eller to om hva det vil si å drive skadeforebyggende arbeid.

- Det blir spennende å ta sikkerhetsarbeidet til et helt nytt nivå. Jeg har tro på at gode holdninger i trafikken kan utgjøre store forskjeller for selv de minste transportbedriftene, både med tanke på økonomi, omdømme og skadefrekvens.

Sammen med bedriftsrådgiver Kjetil Meaas håper de å nå ut til så mange sjåfører som mulig når de nå legger ut på sin omfattende turné. De oppfordrer alle bedrifter som ønsker å lære mer om trafikksikkerhet og Fair Transport å sende sine sjåfører på møtene.

Finn dato, sted og tidspunkt som passer deg i kalenderen nedenfor!

Les også: Dette er transportkjøpers ansvar