- Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på vegene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på vegen – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, sier samferdselsministeren.

Åtte fylker på syv dager

Reisen som startet med tog fra Oslo fredag 22. juni tar statsråden og hans følge innom åtte fylker før turen avsluttes på torsdag kveld. Første stopp var Kongsvinger, før turen gikk videre med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen til Åndalsnes. Deretter venter Sunndalsøra, Kristiansund og en hel rekke andre steder. I løpet av turen skal han se nærmere på alt fra bildelingstjenester til demonstrasjon av brannslukking i tunnel. 

Still ministeren spørsmål

Som en del av turneen vil ministeren jevnlig avholde Facebook Live-sendinger. Der vil han intervjues av sin kommunikasjonsrådgiver om dagens høydepunkter og besvare spørsmål som kommer inn fra sidelinjen. Dette gir dermed ikke bare muligheten til å følge sendingen, men også for å delta aktivt. Dersom noen brenner inne med ris, ros eller spørsmål til statsråden er det gode muligheter til å komme til orde for den som følger sendingene på Ketil Solvik-Olsens Facebookside.

Les også:  - Det skal ikke lønne seg å være kjeltring