- Mange av problemstillingene dere tar opp er ting vi holder på å ta tak i. Jeg setter stor pris på den gode kontakten vi har hatt de siste fire årene, og jeg synes virkelig vi har fått til mye bra sammen, fortalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen da han holdt sitt innlegg under NLFs Transportkonferanse fredag.

Han kunne love styrket innsats mot AdBlue-juks, endringer i parkeringsregler ved døgnhvileplass for å hindre at ukehvil tas i bilene, samt den mye omtalte forhåndsbetalte bombrikken. Tidsrammene var ikke klare for noen av temaene, men han var svært interessert i å få gjort mest mulig i inneværende år.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen trives blant NLF-erne. Foto: Stein Inge Stølen Vegdirektør Terje Moe Gustavsen trives blant NLF-erne. Foto: Stein Inge Stølen

Vegdirektøren på hjemmebane

- Det å være i denne forsamlingen er noe av det jeg liker aller best. Jeg opplever en ærlighet og ordentlighet som mange andre kunne ta etter, fortalte vegdirektør Terje Moe Gustavsen fra talerstolen under NLFs Transportkonferanse. Han var lydhør for NLF-medlemmenes innspill og forslag, og lovet å ta flere av de med seg tilbake til kontoret på mandag. Sammen med Nye veier-direktør Ingrid Dahl Hovland ble fremtidens samferdselsprosjekter og satsinger drøftet.

Administrerende direktør i Elkjøp, Jaan Ivar Semlitsch, vil gjerne profilere Elkjøps hjemmesider med Fair Transport-logoen. Foto: Stein Inge Stølen Administrerende direktør i Elkjøp, Jaan Ivar Semlitsch, vil gjerne profilere Elkjøps hjemmesider med Fair Transport-logoen. Foto: Stein Inge Stølen

Toppsjef med Fair Transport-budskap

NLF har arbeidet intensivt det siste halvåret med å verve flest mulig transportbedrifter og transportkjøpere til holdningsprogrammet Fair Transport. Resultatene har ikke latt vente på seg: Stadig flere lastebileiere slutter seg til konseptet, og nå følger transportkjøperne etter. Nå har også Elkjøp omfavnet Fair Transport og administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch troppet selv opp for å presentere selskapets transportprofil og tankegang. Bli ikke overrasket om du snart ser Fair Transport-merket på Elkjøps hjemmesider.

Flere godbiter fra konferansen kommer utover uka.

Les også: Regjeringen lover kamp mot ulovlig kabotasje