– Transport & Logistikk 2019 er en av de store og viktige konferansene i norsk transportsektor. I slutten av september så møtes vi alle der. Der bør du også være, forteller samferdselsminister Jon Georg Dale.

Han ser frem til å både delta og bidra under konferansedelen hvor over 100 foredragsholdere er samlet for å gi deltakerne det siste og beste av faglig påfyll innen transport og logistikk. 

Parallelt med konferansen vil messen være åpen for alle. Inngangen er gratis og besøkende kan meske seg i hundrevis av utstillere og spennende aktiviteter. Høydepunktene står i kø! Her er et lite utvalg:

Volvo Vera er allerede i drift i Sverige. Her fra IAA-messen i fjor. Foto: Stein Inge Stølen Volvo Vera er allerede i drift i Sverige. Her fra IAA-messen i fjor. Foto: Stein Inge Stølen

Møt Vera på Volvo-standen

En av de mest interessante nyhetene på lastebilfronten i 2019 kommer fra Volvo. Kunder har allerede begynt å ta i bruk nye FL Electric, en helelektrisk distribusjonsbil med totalvekt på 16 tonn og oppgitt rekkevidde på inntil 300 km. I tillegg viser de også frem sin futuristiske førerløse elektriske trekkvogn Vera.

Her er Scanias nye 13-liters rekkesekser. Foto: Scania Her er Scanias nye 13-liters rekkesekser. Foto: Scania

Presenterer kruttsterk rekkesekser

Scania viser frem sin nye 540-hestersmotor på messen. Den baserer seg på den relativt nye, men likevel velkjente 13-liters rekkesekseren som stadig flere velger når de bestiller ny lastebil. Nå er den altså tilgjengelig med en effekt som tidligere bare var tilgjengelig på V8-utgavene. Med 2700 Nm tilgjengelig allerede fra 1000 o/min vil det nok aldri bli problemer med trekkevnen her.

Mercedes-Benz eVito er en av flere spennende elektriske nyheter du får se på Transport & Logistikk 2019. Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz eVito er en av flere spennende elektriske nyheter du får se på Transport & Logistikk 2019. Foto: Mercedes-Benz

Lydløs miljøbil for budnæringen

Utvalget av elektriske kjøretøy blir stadig større, også for de som er avhengig av høy lastekapasitet og bæreevne. Nye Mercedes eVito har nyttelast på opptil 990 kilo, samtidig som den klarer 150 km WLTP-rekkevidde. Den stillegående varevogna kan tas nærmere i øyesyn på Mercedes’ stand på messen.

Det blir enkelt å føle seg hjemme på Circle Ks messestand. Foto: Circle K / Norges Varemesse Det blir enkelt å føle seg hjemme på Circle Ks messestand. Foto: Circle K / Norges Varemesse

Ta en pause på Circle K-stasjonen... i messehallen!

Vegg i vegg med NLFs stand vil du finne et velkjent syn: Circle K setter rett og slett opp en «stasjon» hvor det er muligheter for både en kaffekopp og en sårt trengt benstrekk. I tillegg vil du få informasjon om hvordan du kan redusere transportkostnadene ved hjelp av Circle Ks brede sortiment av løsninger.

Les også:  Transport & Logistikk 2019: Messen forblir gratis