– Jeg vil ikke avsløre noen bedriftshemmeligheter. Men jeg kan si såpass at sjåførene betyr alt. Samtidig er det viktig å ha et godt samarbeid med oppdragsgiver, som i mitt tilfelle i all hovedsak er ColliCare.

Kurt Moe er daglig leder i Moe's Transport AS, en bedrift som i løpet av få år har vokst fra et enkeltmannsforetak til en profesjonell transportforretning med 11 ansatte. Bedriften figurerer på femteplass på Transportmagasinets «Topp 100 beste»-liste for 2018, sammen med 60 andre NLF-bedrifter. Hele 15 av de 20 bedriftene i toppsjiktet har medlemskap i NLF.

– NLF-medlemskapet var viktig for meg i etableringsfasen og hjalp meg dit jeg er i dag, forteller Moe, og trekker spesielt frem den gode oppfølgingen av regionsjef Guttorm Tysnes.

Moe er ikke alene om å ha fått nytte av sitt medlemskap. Omtrent halvparten av NLF-bedriftene på topp 20-listen, og på topp 100-listen forøvrig, benytter seg av ett eller flere av NLFs kvalitetssystemer og programmer. Det slår positivt ut på regnskapet.

Høyest prosentvis resultat

Topp 100-listen utarbeides årlig av Transportmagasinet / Tungt.no, og er en oversikt basert på regnskap fra Brønnøysundregistrene for 2018 per 1. august. Det er kun bedrifter med over 10 millioner kroner i driftsinntekter (omsetning) som inkluderes i listen. Det utarbeides totalt tre forskjellige lister, henholdsvis de 100 største, de 100 raskest voksende, samt de 100 beste. Det er sistnevnte Lastebil.no har tatt utgangspunkt i her, og dette er en liste basert på høyest prosentvis resultat av omsetning før skatt.

Andelen NLF-bedrifter blant de 100 «beste» var riktignok noe høyere i fjor, da var andelen 70 prosent. Samtidig er det nå en tettere konsentrasjon av NLF-medlemmer helt i toppen.

Les også: Nå går startskuddet for Fair Transport