I 2018 ble rekordmange fagarbeidere utdannet i 2018 med hele 2.056 beståtte fag- eller svenneprøver. Dette er et tydelig tegn på at lærebedriftene gjør mye riktig. Derfor har Akershus fylkeskommune nå åpnet for nominasjon og kåring av Årets lærebedrift. 

– For å oppnå målene våre er det viktig å ha mange gode lærebedrifter i fylket vårt, og det har vi. Derfor har yrkesopplæringsnemnda bestemt at vi i år skal hedre lærebedriftene, sier fylkesvaraordføreren i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen.

Han er også svært fornøyd med at det i mange bransjer og næringer nå er innført læreplassgaranti, noe man blant annet har oppnådd i transportfaget.

Topp 3 av totalt 1540 lærebedrifter

Nasjonalt register for lærebedrifter har registrert 1540 godkjente bedrifter i Akershus. 19 av disse har blitt anbefalt av næringen som verdige vinnere til den gjeve prisen. Yrkesopplæringsnemnda plukket deretter de tre beste, som ble nominert som kandidater til utdelingen.

Ringnes Supply Company AS stakk av med seieren, foran Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og C. P. Sand Transport A/S.

– Denne prisen er skapt for å motivere flere bedrifter til å ta imot lærlinger i Akershus. I år kunne vi egentlig ha delt ut prisen til alle de tre bedriftene, men vi måtte til slutt kåre en vinner, fortalte leder av yrkesopplæringsnemnda, Siri Baastad fra scenen.

– En stor seier

C.P. Sand Transport AS var representert på utdelingen med daglig leder Vidar Sand og Mariann Gjerdrum. De er svært fornøyd og stolt av å være blant de nominerte.

– Det å jobbe med lærlinger er lærerikt og spennende. Å se dagens «ungdom» lærer seg et fysisk yrke og hvordan de vokser med oppgavene. Se hvor stolte de er den dagen de står med «lappen» i hånda og kan sette seg inn i bilen for å utføre et oppdrag helt på egen hånd. Det i seg selv er en stor inspirasjon til å fortsette arbeidet. Det å komme blant de tre beste av 19 i denne utdelingen, er en stor seier, forteller Vidar og Mariann.

Les også: Nå blir det læreplassgaranti i hele Norge