– De siste årene har vi arbeidet hardt for å komme hit, og nå er endelig denne viktige milepælen nådd. For NLF vil dette virkelig være en historisk markering, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

Klokka 15:00 i dag starter det desidert viktigste arrangementet for Norges Lastebileier-Forbund i 2019. Da vil samferdselsminister Jon Georg Dale foreta den formelle åpningen av Fair Transport i Norge, næringens første kvalitetsordning for tilbud og etterspørsel etter ansvarlig transport.

Resultatet av flere års arbeid

Internt i NLF har Fair Transport vært en kjent sak over to år. I dette tidsrommet har man foretatt et omfattende arbeid for å informere, kurse og til slutt sertifisere et stort antall medlemsbedrifter. På den måten vil det allerede være tilgjengelige transportører i søkeverktøyet når portalen www.fairtransport.no åpnes for transportkjøpere i dag.

– På denne måten kan ansvarsbevisste transportkjøpere raskt og enkelt finne transportører som leverer dokumentert kvalitet, forteller Mo.

Samferdselsminister Jon Georg Dale ønsker Fair Transport velkommen. Han vil selv stå for den offisielle åpningen av nettportalen under Arendalsuka 14. august. Foto: Stein Inge Stølen Samferdselsminister Jon Georg Dale ønsker Fair Transport velkommen. Han vil selv stå for den offisielle åpningen av nettportalen under Arendalsuka 14. august. Foto: Stein Inge Stølen

Skal ikke være en hvilepute

Under lanseringen 15:00-16:30 i dag får du muligheten til å lære mer om hva kvalitetsprogrammet innebærer: Hva kreves for at en bedrift sertifiseres? Hvordan kan dette brukes som et verktøy av den enkelte transportkjøper for å bidra til en sunn transportnæring? Og, ikke minst - hvordan sørger man for at dette ikke blir en hvilepute, men fungerer som en løpende kvalitetskontroll for den enkelte bedrift?

Hvis du ikke har anledning til å møte opp under Arendalsuka, kan du følge med på arrangementet på NLFs Facebook-sider fra 15:00.

Facebook-siden finner du her