– Vi håper og tror på å få godkjenning i dag, sier kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen til Norges Lastebileier-Forbund.

På grunn av koronakrisen har regjeringen innført en kontantstøtteordning for bedrifter i Norge. Alle skattepliktige registrerte foretak i Norge som opplever et omsetningsfall over 30 prosent på grunn av koronakrisen, kan søke. I første omgang gjelder kontaktstøtten for mars, april og mai 2020. Etter planen skulle søknadsportalen åpnes i dag, fredag 17. april.

Finansdepartementet venter fortsatt på ESA-godkjenningen. Men selv den endelige godkjenningen skulle  komme i dag, er det ikke sikkert at portalen åpnes før i morgen. 

– Vi har et stort hjelpeapparat hos Skatteetaten med hjelpetelefon. Vi regner med at det kommer mange spørsmål, og forventer stor pågang når det åpnes for søknader. Det er viktig at støtteapparatet er på jobb når portalen åpnes, sier Wålen.

Dermed er det muligheter for at åpningen av portalen kan bli utsatt til lørdag 18. april. Wålen presiserer imidlertid at alt er klart dra deres side.

– Når godkjenningen kommer, er det bare å trykke på knappen, avslutter kommunikasjonssjefen.

Les også: Alt om kontantstøtte