Stadig flere yrkessjåfører hjelpes tilbake i arbeid etter traumatiske hendelser, mye takket være assistanse fra Kollegahjelpen til Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Men i altfor mange ulykker blir apparatet aldri varslet, og sjåførene får derfor ikke den hjelpen de burde ha fått. 

​– Støtte fra en kollega raskt etter hendelsen kan bety forskjellen mellom å komme seg tilbake på veien etter en ulykke eller ikke, og kan bidra til å gi sjåføren en best mulig hverdag også utenfor arbeidet, forteller Tore Velten, forbundsleder i NLF og aktiv kollegahjelper.

Kollegahjelpen hjelper lastebileiere og -sjåfører å bearbeide en uønsket hendelse og å komme videre i livet gjennom støtte og råd. De har, eller har hatt, veien selv som arbeidsplass, og som oftest har de opplevd traumatiske hendelser selv.

– Det er viktig å huske på at Kollegahjelpen har en svært positiv effekt, ikke bare med tanke på å få yrkessjåfører tilbake i jobb, men også med tanke på eventuelle psykiske senvirkninger, forklarer Tore Velten, forbundsleder i NLF og aktiv kollegahjelper. Foto: Jamieson Pothecary – Det er viktig å huske på at Kollegahjelpen har en svært positiv effekt, ikke bare med tanke på å få yrkessjåfører tilbake i jobb, men også med tanke på eventuelle psykiske senvirkninger, forklarer Tore Velten, forbundsleder i NLF og aktiv kollegahjelper. Foto: Jamieson Pothecary

Du kan utgjøre en forskjell!

Ved en enkel handling kan du, som lastebileier og -sjåfør, være med på å gjøre en stor forskjell. Det gjør du ved å lagre telefonnummeret til Kollegahjelpen til NLF i din egen telefon. 

Heldigvis er det ikke så ofte en ulykke inntreffer, men vi kan ikke styre alt som kan hende på veien. Dersom en alvorlig skulle inntreffe, vet vi at det er viktig å få rask hjelp. Har alle førere en kontakt med Kollegahjelpens telefonnummer i sin mobil, kan det være en starthjelp for en kollega, venn, familie eller en helt ukjent. Derfor legger du inn begge telefonnumrene under i din telefon nå: 

Tlf. 415 44 400 NLF Kollegahjelpen

Tlf. +47 95 11 91 81 i utlandet (Sjømannskirken er NLFs kollegahjelp)

 

Dette er Kollegahjelpen

Kollegahjelpen i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) ble startet i 1995, og er en landsdekkende støtteordning for lastebileiere og -sjåfører som har opplevd ulykker, nestenulykker, ran eller andre sjokkartede opplevelser i forbindelse med jobben.

Kollegahjelperne består av 59 frivillige med tilknytning til NLF, og stiller opp for NLF-medlemmer – samt andre yrkessjåfører etter behov og mulighet. De har fått grunnopplæring, og får regelmessig faglig oppdatering og oppfølging. Alle kollegahjelperne har avlagt taushetsløfte.