Våre kurs i trafikksikkerhet har søkelys på årsaker til ulykker, hastighet, førerdyktighet og distraksjoner. Vi snakker også om hvordan man tar ansvar for egne handlinger, drivstoff-forbruk, miljø, kjørestil og mye mer.

Trafikksikkerhetskursene holdes landet rundt, og er gratis for medlemsbedriftene og deres sjåfører. For Fair Transport-bedrifter er det et krav om at sjåførene gjennomfører trafikksikkerhetskurs mellom hver YSK. 

Sammen for en bedre næring

Arendal og Lyngdal er to av stedene NLF nylig har avholdt kurs.

Regionsjef i Agder og Rogaland, Reidar Retterholt, sier deltakerne begge steder var godt fornøyde med kurset. Han poengterer at erfaringsutveksling er en viktig del av kurset.

– Det er veldig mange stolte transportbedrifter i Agder. De setter omdømmet i høysetet og deltar på kurs. De byr på egen erfaring for å få en bedre næring. Bedriftene samarbeider godt for å ta trafikktopper for hverandre, forteller han.

Møt kolleger

Gjennom 2,5 timer får kursdeltakerne frisket opp viktige temaer. I tillegg er det god anledning til å diskutere med andre sjåfører om deres opplevelser i trafikken, samt tips og råd om hvordan man gjør gode valg ute på veien.

Sammen med de øvrige tiltakene våre medlemmer har for å sikre trygg og ansvarlig transport, er trafikksikkerhetskurset en svært god måte å drive skadeforebyggende arbeid innad i bedriften. Tilbudet er først og fremst rettet mot de mindre medlemsbedriftene som ikke kjører egne bedriftsinterne kurs.

Meld deg på!

Kurset holdes på kveldstid, enten fra kl. 17 eller 18. Nærmere tidspunkt og steder finner du i oversikten under (lenke). Alle kursene starter med enkel servering 30 minutter før kursstart.

Påmelding er obligatorisk. Kursene er tilrettelagt etter gjeldende koronaregler. Det er maksimalt 18 deltakere på hvert kurs og minimum én meters avstand. Det finnes også håndsprit. Er du i karantene, kan du ikke delta på kurs.

Se oversikten over kurssteder og meld deg på

NB! Om kurset er fullbooket, og du ikke får registrert påmeldingen, ta kontakt med NLFs regionssjef i din region eller ek@lastebil.no, så vil vi legge planer for flere kurs.

 
Les også: – Bak rattet lider vi ingen nød