Dagens sjåfør: Lars Grindalen (29)

Kommer fra: Notodden

Kjøreområde: Drammen, Hokksund

Kjøretøy: Scania 580 R tipp-lastebil

Kjører for: Alf Johansen AS. Driver i hovedsak massetransport og massehåndtering i Stor-Oslo.

Hvordan trives du i yrket?

Veldig allright, dette! Jeg jobber én uke om gangen, så har jeg én uke fri. Det passer meg utmerket. Med jobben får jeg møte mange fine folk, og i tillegg stortrives jeg på bak rattet.

Hvordan er det å jobbe om sommeren mens de fleste er på ferie?

Det er helt greit, for da reiser alle vekk fra veien. Jeg har ikke sommerferie i år, men det er ikke synd på meg siden jeg jobber én uke på og én uke av. Jeg har fri halve året, så det går helt fint.

Hvordan kan transportnæringen rekruttere flere til å bli yrkessjåfører?

Det har jeg ikke tenkt så mye på, egentlig, men jeg kan absolutt anbefale yrket. Du er som regel din egen herre hele dagen, og det synes jeg er veldig greit. Jeg er glad i å møte folk, og skravler stort sett med alle. Som lastebilsjåfør har man mye ansvar, men det er noe man tenker over kun i starten. Etter hvert går det meste på rutine. 

Hvordan har koronakrisen påvirket din hverdag?

Det har påvirket oss positivt fordi det ikke har vært folk på veien. Så vi har fått kjørt enda mer. Rushtid har vi ikke savnet for å si det sånn. Faktisk er det verre nå om sommeren enn det var i mars da korona slå til.

Grindalen kjører en Scania 580 R tipp-lastebil for Alf Johansen AS. Foto: Jamieson Pothecary Grindalen kjører en Scania 580 R tipp-lastebil for Alf Johansen AS. Foto: Jamieson Pothecary

Hvordan kan sikkerhet på veien bli bedre?

Folk kan bli flinkere til å skjønne at vi ser ikke alt når vi sitter i en lastebil. Vi har mange blindsoner. Og så er det noen som er glad i å ligge i 60-70 km/t i 80-sonen når de kjører med henger eller campingbil. Det går ikke så fort med fullastet tippbil, og da kan være vanskelig for å komme forbi. Men for meg er det helt klart at det verste en annen trafikant kan gjøre er å ligge i bildesonen min på høyre side, spesielt i storbyer når det er flere kjørefiler. Det er ikke alltid vi kan se dem!

Hva hører du på i bilen?

Alt! Jeg hører på all slags musikk, og derfor bruker jeg Spotify istedenfor DAB-radio. Jeg er så lei av radio. Der er det bare reklame og de samme låtene døgn rundt.

Noe mer du har på hjertet?

Ja, her på denne døgnhvileplassen (Circle K Grelland red.anm.) står det som regel en bobil innerst i hjørnet. Da blir det trangt for oss å komme ut på grunn av svingradiusen. Hvis det er fullt og man har parkert innerst, kommer man ikke ut! Ved et par anledninger har en bobil parkert på en døgnhvileplass, og da var jeg nødt til å rygge ut igjen. Det var ikke bare-bare, men det gikk fint!

Les også:  Barndomsdrømmen som ble virkelighet