Den første vegdirektøren i Norge, Christian Wilhelm Bergh, tiltro sin stilling allerede i 1864, en hel mannsalder før den første samferdselsministeren kom på plass i 1946. Deretter har ti mannlige vegdirektører kommet og gått.

I fjor skapte imidlertid Ingrid Dahl Hovland ny samferdselshistorie ved å bli Norges første kvinnelige vegdirektør. Hun kom fra en direktørstilling i Nye Veier AS, og tidligere Selvaagbygg, Veidekke og Spenncon AS.

Samferdselsminister Jon Georg Dale, vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, konsernsjef i Telenor Sigve Brekke, forskningssjef Britt Ann K. Høiskar i NILU og avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen Kjetil Wigdel kommer alle til NLFs transportkonferanse. Jan Erik Larssen vil også i år være konferansier og generell spilloppmaker. Foto: Holmen Fjord Hotel, Stortinget, Statens vegvesen, NILU, Telenor, Stein Inge Stølen Samferdselsminister Jon Georg Dale, vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, konsernsjef i Telenor Sigve Brekke, forskningssjef Britt Ann K. Høiskar i NILU og avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen Kjetil Wigdel kommer alle til NLFs transportkonferanse. Jan Erik Larssen vil også i år være konferansier og generell spilloppmaker. Foto: Holmen Fjord Hotel, Stortinget, Statens vegvesen, NILU, Telenor, Stein Inge Stølen

Uforutsigbar fremtid?

Perioden som hun nå skal lede Statens vegvesen i, er muligens en av de mest utfordrende og uforutsigbare i den norske samferdselshistorien.

– For meg er det viktig å få mest mulig veg for pengene, og mest mulig nytte for vegbrukerne. En må hele tiden spørre seg: Hva skal vegen løse? Og ikke minst må en prøve å få med seg de lengre strekkene, tenke på knutepunkter og hvordan godstransporten flyter, fortalte Hovland til Lastebil.no i november.

Du kan lese hele intervjuet her.

Men hva tenker vegdirektøren nå, etter at Statens vegvesen har gjennomført den største omorganiseringen i etatens historie? Hvordan skal arbeidet med å sikre best mulig bruk av offentlige midler utføres? Og, ikke minst - klarer vi å fortsette arbeidet mot nullvisjonen i lys av de utfordringene vi ser i trafikkbildet?

Sammen med blant andre samferdselsministeren, utekontrolldirektøren, konsernsjefen i Telenor og forskningssjefen i NILU vil hun holde innlegg og delta i samtaler under NLFs transportkonferanse 17.-18. januar.

Har du ikke meldt deg på? Fristen er i utgangspunktet utgått, og arrangementet er bortimot fullbooket. Men det kan hende det finnes noen få plasser igjen hvis du kjapper deg...

For fullt program og påmelding, klikk her!