Torsten Laksafoss Holbek er 39 år og kommer fra en stilling som sjefskonsulent ved Dansk Arbejdsgiverforenings kontor i Brussel, hvor han blant annet har arbeidet med EUs mobilitetspakke.

Den kommende NLA-direktøren har over ti års erfaring med politisk arbeid i Brussel, senest som rådgiver om blant annet transport- og arbeidsmarkedspolitikk. Han har også bistått i arbeidet med å utforme EU-regler og lovgivning på vegne av danske organisasjoner og virksomheter. Før dette har han arbeidet som kontorsjef for det danske medlemmet av EU-parlamentet, Morten Løkkegaard, fra gruppen Renew Europe.

– Særdeles godt kvalifisert kandidat

Administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, er meget fornøyd med ansettelsen av den nye direktøren, og ser frem til samarbeidet.

– Torsten har gjennom hele prosessen vist seg som en svært habil kandidat. Hans mangeårige bakgrunn fra EU-hovedstaden og erfaringen fra ulike politiske stillinger i EU-parlamentet og sist fra KREAB og Dansk Erverv gjør han til en særdeles godt kvalifisert kandidat til å etterfølge Søren Larsen som døde så meningsløst og brått i fjor høst, sier Mo.

Han tror også Holbeks personlige egenskaper bidrar til at han vil representere skandinaviske interesser på en svært god måte inn mot EU og EFTA.

– Ikke minst tror jeg han kommer til å bli tatt godt imot av norske transportører når han kommer på besøk forhåpentligvis på vårt landsmøte i juni.

NLF-direktøren retter samtidig en stor takk til sin viseadministrerende direktør, Jan-Terje Mentzoni.

– Han har gjort et utmerket arbeid som konstituert direktør i perioden siden Søren Larsen gikk bort. Jan-Terje har håndtert begge sine roller, som viseadministrerende direktør i NLF og som direktør i NLA på en svært god måte.

Skal dele kontor med tyske og franske lastebileierforbund

De nordiske lastebileiernes nye frontmann i Brussel gleder seg til å sette i gang.

– Jeg ser frem til å arbeide for lastebileierne og transportyrket i tett dialog med lovgiverne i Brussel. Det venter mange spennende oppgaver med EU-kommisjonens fokus på grønn omstilling, styrkelse av infrastrukturen, og ikke minst innsatsen for å sikre ordnede forhold for sjåførene i Europa.

Holbek får base i NLAs nye fasiliteter i Brussel, som deles med de store tyske og franske transportorganisasjonene BGL og FNTR.

NLA representerer om lag 17.000 nordiske lastebileiere i Brussel.

Les også: Danmark innfører minstelønn og kabotasjeregister