Tilgjengeligheten til toalett- og dusjfasiliteter ble fort en utfordring for mange yrkessjåfører da koronakrisen slo inn for fullt. NLF mottok mange henvendelser fra medlemmer om stengte fasiliteter langs vegene. NLF var tidlig i dialog med blant andre Statens vegvesen og Circle K for å sikre gode arbeidsforhold for yrkessjåfører gjennom krisen.

– Circle K har hatt fokus på å opprettholde et så normalt stasjonstilbud som mulig i denne utfordrende perioden. Vi vet at det er spesielt viktig for yrkessjåfører med et godt tilbud langs vegen, sier Senior Key Account Manager i Circle K Norge, Chris Gregers, til NLF. 

Flere Circle K-stasjoner ble rammet av reduksjon i antall besøkende på grunn av koronakrisen. For noen stasjoner medførte det permitteringer.

– Med færre kunder hadde vi ikke mulighet til å opprettholde fulle åpningstider på alle stasjoner. Dermed ble tilgjengeligheten til fasilitetene også redusert, forklarer Gregers.  

– Dette fordi det ble færre ansatte til å sørge for renholdet. Stasjonene langs utfartsårene opplevde størst nedgang, mens mange bynære stasjoner kom lettere fra det. Heldigvis har ingen av våre stasjoner måtte stenge helt, forteller Gregers.  

Circle K har hatt spesielt fokus på å opprettholde åpningstidene på døgnåpne stasjoner. Nå åpnes samfunnet forsiktig opp, og Circle K sikter mot normal drift innen få dager.

– Vi ser allerede tegn til økt trafikk, og flere stasjoner er tilbake til normale åpningstider. Fra og med 1. mai skal samtlige selskapseide stasjoner ha normale åpningstider, avslutter Gregers.

Normal drift

– Transportnæringen har en samfunnskritisk funksjon. Blant annet gjelder dette frakt av matvarer og medisiner. Statens vegvesen er derfor opptatt av at sjåførene alltid skal ha tilgang til åpne, rene rasteplasser, døgnhvileplasser og toalettanlegg, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Langs riks- og europavegene i hele landet skal rasteplasser og døgnhvileplasser nå være tilgjengelig døgnet rundt.

Les også: NLF Truck Deal på mat og flere fordeler hos Circle K for alle NLF-medlemmene.