– Praktikant-jobben passer for alle som brenner for europeisk politikk, og gjerne transportnæringen. Det handler mye om miljøpolitikk om dagen – naturlig nok, og masse spennende er på gang, lover danske Torsten Laksafoss Holbek. Han har vært i Brussel i over ti år, driver NLAs (Nordic Logistics Association) kontor i Brussel, og er på jakt etter ny praktikant fra september. 

Vi har tatt en prat med nåværende praktikant, svenske Elna Larsson, for å høre hva hun har å si om sin tid i Brussel.

– Praksisen hos NLA har vært en fantastisk spennende og lærerik tid. Jeg har fått se hvordan EU fungerer fra innsiden, og hvordan man jobber for å fremme nordiske interesser her nede i Brussel, forteller en entusiastisk Elna.

Hun har fått en stor dose eget ansvar og jobbet selvstendig. Dessuten setter hun stor pris på alle konferanser, møter og seminarer hun har fått delta på.

– For meg, og andre studenter som sikter på å jobbe internasjonalt, er en slik praksis et uvurderlig første steg, der man får treffe masse mennesker og knytte mange kontakter. Det arbeider så mange andre unge mennesker i EU-boblen at det er lett å treffe mennesker du kan omgås med på fritiden. Brussel er en fantastisk by med mye kultur, og det finnes massevis av saker å oppleve. Jeg har brukt mye tid i de vakre parkene rundt omkring i byen, og på å oppdage nye restauranter og barer med mine venner, smiler hun. 

Selv om engelsk anvendes i offisielle sammenhenger i Brussel, er det bra å kunne håndtere fransk og tysk i smeltedigelen av nasjonaliteter.

– Jeg snakket fransk på et ålreit nivå etter å ha hatt det på videregående. Nå har jeg snakket det hver dag etter at jeg kom hit, og har helt klart utviklet min fransk mye, forklarer hun. Etter en liten pause, tilføyer hun: 
– I framtiden vill jag gärna återvända hit för att arbeta. 

Her kan du lese mer om selve stillingen