Statens vegvesen har laget nye, gratis selvbetjeningsløsninger. Ved å logge deg inn på Din side på vegvesen.no, kan du søke opp opplysninger om kjøretøy og eiere under valget 'Finn eier- og kjøretøyopplysninger' og 'Sjekk andres kjøretøy'. På førstnevnte søker du på registreringsnummer, mens på sistnevnte bruker du fødselsnummer, D-nummer eller organisasjonsnummer.

Kilometerstand og eierhistorikk

– Med de to nye tjenestene Finn kjøretøyets eier og Sjekk andres kjøretøy, kan du nå finne kjøretøyinformasjon for et gitt kjøretøy, og også se hvilke kjøretøy en privatperson eller bedrift eier, uten at det koster deg noe. Så irriterer du deg over en feilparkert bil kan du nå bare logge deg inn via Din side og raskt finne ut hvem du skal kontakte, sier Jeanette Rognstad Munkelien Nordan, rådgiver i Statens vegvesen i en pressemelding.

I de nye tjenestene kan du også se hvem som er medeier eller leasingtaker av kjøretøyet. I tillegg får du også informasjon om kilometerstand for kjøretøyet.

I løpet av høsten vil det i tillegg bli mulig å få opp hele eierhistorikken for et kjøretøy.

Ikke lenger åpne data

Kilometerstand som blir rapportert inn til Statens vegvesen ved EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll), ligger ikke lenger åpent tilgjengelig på nett.

Det er Datatilsynet som sier at data om kilometerstand ikke bør være åpent tilgjengelig. Statens vegvesen viser til at flere aktører sammenstiller informasjon om kilometerstand og annen informasjon i ulike apper og nettsider. 

– Skal du kjøpe et brukt kjøretøy, er kilometerstanden på kjøretøyet viktig informasjon. Derfor vil kilometerstanden fortsatt være tilgjengelig, men du må da bruke den nye tjenesten vår på Din side på vegvesen.no for å hente ut dette, sier Omholt.

Les også: Tusen takk for isen!

 

Skjermbilde med opplysninger om kjøretøy etter søk på Din side på vegvesen.no (personlige opplysninger er sladdet i etterkant). Skjermbilde med opplysninger om kjøretøy etter søk på Din side på vegvesen.no (personlige opplysninger er sladdet i etterkant).