Svenske Torbjörn Wilson ble nylig annonsert som ny administrerende direktør i Volvo Norge. Han kom fra stillingen som rådgiver for CEO i Zeppelin Sverige AB, og hadde mellom 1984 og 2016 en rekke ledende stillinger i ulike markeder for Volvo Trucks. Nå trekker Torbjörn Wilson seg fra stillingen av personlige årsaker.

I dag ble det annonsert at Karstein Ahlin er tilbake i topplederstolen som administrerende direktør for Volvo Trucks Norge.

– Karstein Ahlin har lang erfaring i Volvo Norge, og gjorde en strålende jobb som fungerende administrerende direktør. Selv om det forelå andre planer for han i Volvo-konsernet, ser vi at Ahlin vil være den perfekte lederen for det norske markedet, sier Anna Müller, styreleder i Volvo Norge. 

Ahlin ble ansatt i Volvo Norge tilbake i 2014 som Transport Solution manager, men steg raskt i gradene, og siden 2016 har han hatt stillingen som direktør for servicemarkedet. Fra det ble kjent at Waldemar Christensen tok over som Vice President Sales and Offering på hovedkontoret i Gøteborg, var Ahlin fungerende administrerende direktør i det norske markedet.

Lansering til høsten

– Nå var jeg egentlig på vei til andre utfordringer i Volvo, men jeg var ikke i tvil når denne muligheten oppsto, nå gleder jeg meg til å ta fatt på en spennende reise sammen med de ansatte i Volvo Norge og vårt forhandlerapparat, forteller Karstein Ahlin.

– Vi står foran en spennende høst med lansering av hele fire nye lastebiler, som både vi, våre forhandlere og ikke minst kundene våre har store forventninger til, avslutter Ahlin.

Ahlin tiltrer stillingen umiddelbart.

Ny sjef for Mercedes'lastebilvirksomhet, Karin Rådström. Foto: Daimler Press Ny sjef for Mercedes'lastebilvirksomhet, Karin Rådström. Foto: Daimler Press

Ny toppsjef for Mercedes-Benz Trucks

Karin Rådström er ansatt som ny sjef for Mercedes’ lastebilvirksomhet hos Daimler i Stuttgart, Tyskland. Hun blir også medlem i styret for Daimler Truck AG.

Rådström kommer fra Scania, hvor hun startet som trainee i 2004 da hun var nyutdannet sivilingeniør. Siden har hun hatt ulike ledende posisjoner, senest som salgs- og markedsdirektør med plass i konsernledelsen.

Det sies at det ikke ligger noen konflikt bak byttet. Hun har ett års karantene siden hun går over til en konkurrent, og begynner 1. mai 2021. Hennes forgjenger, Stefan Buchner, går over i pensjonistenes rekker.

Administrerende direktør i MAN Truck & Bus Norge, Stefan Thyssen. Foto: MAN Press Administrerende direktør i MAN Truck & Bus Norge, Stefan Thyssen. Foto: MAN Press

Ny administrerende direktør i MAN Truck & Bus Norge

Stefan Thyssen (37) er ansatt som ny administrerende direktør for MAN Truck & Bus AG i Norge, Sverige og Danmark. Thyssen tiltrådte stillingen 1. mars i år.

Stefan Thyssen er beskrevet som en erfaren leder med solide kunnskaper om selskapet. MAN Truck & Bus i Norge er i en prosess med å skulle styrke organisasjonen ytterligere, optimalisere driften og løfte inntjeningen. Thyssen bringer med seg bred erfaring innenfor forretningsutvikling og kompetanse i å høyne kundetilfredshet. Disse egenskapene blir viktige for den norske virksomheten fremover.

Thyssen er økonomiutdannet ved Universitetet i Kassel og har flere års erfaring fra tungtransportbransjen. Han kommer fra stillingen som finansdirektør for MAN i England, og har tidligere jobbet som ansvarlig for controlling ved MANs hovedkontor i München. Thyssen er tysk, og er nå bosatt i Danmark med sin kone og to barn. 

– Jeg er opptatt av at godt samarbeid, og løpende forbedringer er nøkkelen til gode resultater og gode kundeopplevelser. Vårt fokus er som før: vekst, kundetilfredshet og medarbeidermotivasjon. Vi skal ta raske beslutninger overfor våre kunder for å yte dem høyt servicenivå uansett hvor de møter oss, sier Thyssen. 

MAN Truck & Bus omsatte for om lag 11 milliarder euro i 2019. MAN Truck & Bus er et selskap i TRATON SE og har over 37 000 ansatte globalt.

Jan Skjoldby, Administrerende Direktør, Dekkmann AS. Foto: Dekkmann Presse Jan Skjoldby, Administrerende Direktør, Dekkmann AS. Foto: Dekkmann Presse

Ny toppsjef i Dekkmann

Jan Skjoldby startet 1. april offisielt i rollen som administrerende direktør i Dekkmann AS. Han kommer fra stillingen som Salgsdirektør PLT i Continental Dæk Danmark A/S.

Siden 2004 har Skjoldby hatt ulike roller i det tyske konsernet Continental AG, men trer nå inn som øverste leder i den norske dekkjeden som leverer dekk og hjulrelaterte tjenester, tilbehør samt bilverkstedtjenester innenfor B2B- og B2C segmentet: personbil, last, landbruk og agri.

– Jeg har i en periode hatt muligheten til å jobbe med vekststrategier i mange forskjellige markeder. I Norge er Dekkmann en sterk og veletablert merkevare med en lang historie, som jeg er ydmyk over å få videreføre. Med utgangspunkt i Dekkmanns merkevare, gode kultur og dyktige medarbeidere, er det et solid fundament å utvikle forretningen videre på, sier Skjoldby.

– Vi ønsker fortsatt at Dekkmann skal være den foretrukne leverandøren av dekk- og hjulrelaterte tjenester for alle segmenter og alle kjøretøy, avslutter Skjoldby.