– Statens vegvesen har bestemt å stenge alle trafikkstasjoner i hele landet på grunn av koronautbruddet. Det betyr at all aktivitet som skjer ved trafikkstasjonen slik som for eksempel førerprøver, teoriprøver og hallkontroller som er planlagt fredag 13. mars og mandag 16. mars er avlyst, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Statens vegvesen følger situasjonen tett, og vil vurdere på nytt over helgen om trafikkstasjonene kan gjenåpne.

Digitale kjøretøytjenester også nede

Fra fredag 13. mars kl. 13.00 til mandag 16. mars kl. 07.00 vil Statens vegvesens digitale kjøretøytjenester være utilgjengelige slik at det heller ikke vil være mulig å sende inn salgsmelding, betale omregistreringsavgift eller omregistrere kjøretøy på vegvesen.no. De digitale kjøretøytjenestene vil bli tilgjengelige igjen mandag 16. mars.

Politiet iverksetter også tiltak for å forebygge koronasmitte og sikre en god beredskap i hele landet. Det innebærer blant annet at ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger.

Også Namnsmannen og Forliksrådet stenges

Samtlige ikke-kritiske publikumstjenester vil foreløpig holde stengt fra og med fredag 13. mars til og med torsdag 26. mars. Innbyggerne gjøres oppmerksomme på at perioden kan forlenges ved behov. Tjenestene som omfattes av tiltaket er pass, nødpass, levering av anmeldelse, hittegods, avtaler som omhandler opphold og utlendingstjenesten, våpen, Namnsmannen og Forliksrådet.

Korona og lastebilnæringen: Dette er status